Çöl Sıcakları Hayvanları da Bunalttı - Son Dakika
Güncel

Çöl Sıcakları Hayvanları da Bunalttı

Çöl Sıcakları Hayvanları da Bunalttı

Ülke genelinde etkili olan kavurucu sıcaklar Başkent'teki Hayvanat Bahçesi'ni de etkiledi.

26.07.2012 14:19  Güncelleme: 15:01

Başkent'teki Hayvanat Bahçesi'nde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklardan bunalan hayvanlar hortumla su sıkılarak serinletiliyor.

Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanlar, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklardan bunalınca çeşitli şekillerde serinlemeye çalışıyor. Hayvanlardan bazıları kafeslerinden çıkmazken, bazıları ise bakıcılarının kendilerini hortumla ıslatmasıyla serinlemeye çalışıyor. Hayvanat Bahçesi'ndeki aslan ve kaplanlar kafesin önüne kurulan su havuzuyla serinlerken, hayvanat bahçesinin en gözde sakinlerinden birisi olan su aygırı ise havuzda olmasına rağmen bakıcısının tuttuğu suyla serinleyerek izleyenlere değişik görüntüler sergiliyor.

Kafeslerinden, kendilerini izlemeye gelen vatandaşla şakalaşıp onlardan yiyecek isteyen maymunlar ise bakıcılarının hortumla tuttuğu sudan nasibini aldı. Maymun ile bakıcısın hortum kavgası ise izleyenlere eğlenceli dakikalar yaşattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürü Mustafa Sancak, hayvanların sıcak havalarda serinletilmesiyle alakalı olarak, "Gördüğünüz gibi havalar çok sıcak ve Memiş adlı su aygırımız suyun içinde. Bunu kışın sıcak tutuyoruz, yazın da serin tutmak zorundayız. Şuanda yazlık havuzunda. Ayılarımız küçük küçük su havuzlarında serinliyorlar. Kaplanlarımız yine aynı şekilde havuzlardalar. Bunun dışında zaman zaman hortumla suluyoruz. Hayvanlarda keza bizim kadar etkileniyorlar sıcaktan" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen hayvanat bahçesinde, Merve ve Şakir isimli zürafa çiftinin bebeklerinin ise doğumunun 1 ay içerinde olması bekleniyor. Ayrıca Ortadoğu'nun en büyük Hayvanat Bahçesi ve Eğlence Merkezi haline getirilecek olan Ankara Hayvanat Bahçesi'ne ise proje kapsamında yeni hayvanların getirileceği bildirildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çöl Sıcakları Hayvanları da Bunalttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement