Çölyak Hastalarının Son Doktoru Da Kaçtı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çölyak Hastalarının Son Doktoru Da Kaçtı

Çölyak Hastalarının Son Doktoru Da Kaçtı
25.02.2016 13:31

Şanlıurfa'ya zorunlu hizmet kapsamında gelen Gastroloji doktoru tayinini başka şehre alması Çölyak hastalarını mağdur etti.

Şanlıurfa'ya zorunlu hizmet kapsamında gelen doktorların günü dolduktan sonra çekip gitmesi ve yerine yenilerinin atanmaması en fazla hastaları mağdur ediyor. Birçok branşta olduğu gibi Çölyak hastalarının da tek bir doktoru bile kalmadı.

İçinde Gluten olmayan gıdalar tüketmeleri gereken ve özel bir diyetle sağlıklı yaşayabilen Çölyak hastalarına bir darbe de doktorlardan geldi. Urfa'da Çölyak hastaları muayene olabilecekleri tek bir doktor bile artık kalmadı. 738 Çölyak hastasının olduğu şehirde geriye kalan tek doktor da tayinini başka şehre alarak gitti. Hal böyle olunca Çölyak hastalarının muayene olabilecekleri tek bir doktor kalmadı. Hastalara ve yakınları yine çevre illerin veya Ankara'nın yolu göründü.

GELEN HER DOKTOR DAHA SONRA KAÇIYOR

Şanlıurfa Çölyak Hastaları Derneği Başkanı Hasan Doğan hastaların mağdur durumda olduklarını belirterek, "Bizim Şanlıurfa'da 738 Çölyak hastamız var. Bunun yanında 80 tane de Suriyeli mülteci hastamız var. Bizim Gastroloji doktoru sıkıntımız var. Geçici bir şekilde gelip bir ay görevini yaptıktan sonra kalıcı bir şekilde kalmıyorlar. Ya izin alıyorlar ya yatak izni alıyorlar ya da geçici bir şekilde gelip daha sonra gidiyorlar. Bununla beraber 738 hastamızın raporları eksik kalıyor. 4 ile ayda bir bu hastalarımızın kontrolleri oluyor. Hal böyle olunca da çevre illere başvuruyorlar. Mağdur ailelerimiz çevre illere gittikleri zaman sıkıntılarla karşılaşıyorlar. Bunun için bürokratlardan ve devletimizden ricam, Şanlıurfa Çocuk hastanesine Gastroloji bölümüne bir doktorun atanması ve kalıcı bir şekilde olması lazım" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Çölyak Hastalarının Son Doktoru Da Kaçtı - Son Dakika


Advertisement