Çöplük Yangını Ormanı Tehdit Ediyor - Son Dakika
Güncel

Çöplük Yangını Ormanı Tehdit Ediyor

Çöplük Yangını Ormanı Tehdit Ediyor

Antalya'nın Finike Belediyesi'nin ilçe çöplerini döktüğü alanda aylardır devam eden ve bir süre önce durdurulan çöplük yangını yeniden başladı.

05.09.2013 11:30

Antalya'nın Finike Belediyesi'nin ilçe çöplerini döktüğü alanda aylardır devam eden ve bir süre önce durdurulan çöplük yangını yeniden başladı. Yangının çöplüğün bulunduğu alanın etrafındaki ormanlık alana sıçramasından endişe ediliyor.

Finike İlçesi'nde Turunçova Sürtme bölgesindeki Buladan Kanyonu'nun hemen yanında uzun yıllardır kullanılan belediyeye ait çöplükte yeniden yangın başladı. Metan gazı patlamasıyla çok uzun süredir sürekli yanan ve Finike Belediyesi'ne ait itfaiye araçlarının haftalar süren çalışma sonrası söndürmeyi başardığı yangın, önceki gün yeniden başladı.

ORMAN VE KANYONU TEHDİT

Yangının çöplüğün bulunduğu alanın etrafındaki ormanlık alana sıçramasından endişe ediliyor. Çöplerin döküldüğü alanın hemen kıyısında yer alan, Torosların en güzel kanyonlarından Buladan Kanyonu ise yangın nedeniyle kirlilik tehdidiyle karşı karşıya kaldı.

Bölgede metan gazı yanmasıyla havaya yayılan duman da etraftaki yerleşim bölgelerinde oturanlar için zehirli gaz tehdidi oluşturuyor. Aylardır çevreye zehirli gaz yayan çöplükte gaz bacaları ve sızdırmazlık gibi teknik altyapı olmaması da tepki çekiyor.

Çöplükte yaşanan yangının metan gazına bağlı olduğunu belirten Finike Belediye Başkanı AK Parti'li Nail Dülgeroğlu, özellikle yaz dönemlerinde zaman zaman yaşandığını, ancak önemli bir sorun olmadığını, itfaiye ekiplerinin müdahale ettiğini dile getirdi. Başkan Dülgeroğlu, katı atık depolama alanı kuruluncaya kadar bölgeye çöp dökümünün mecburen süreceğini aktardı. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çöplük Yangını Ormanı Tehdit Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement