Çorlu Devlet Hastanesinde yangın tatbikatı yapıldı - Son Dakika
Güncel

Çorlu Devlet Hastanesinde yangın tatbikatı yapıldı

Çorlu Devlet Hastanesinde yangın tatbikatı yapıldı

Çorlu Devlet Hastanesinde yangın tatbikatı yapıldı.

25.10.2013 20:50

Çorlu Devlet Hastanesinde yangın tatbikatı yapıldı.

Tatbikat senaryosu gereği, itfaiyeye, psikiyatri servisinde yatan bir hastanın perdeleri yaktığı ve hastanenin bazı bölümlerinde yangın çıktığı ihbar edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti.

Hastane binasının üst katlarında bulunan hastalar, ekiplerce tahliye edildi. Polis ekipleri ve özel güvenlik görevlileri, çevrede güvenlik önlemi aldı. Dumandan etkilenen hastalar, bahçede oluşturulan sahra hastanesinde tedavi altına alındı.

Çorlu Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Ali Cengiz Kalkan, tatbikatın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığının, kendini modern sağlık yönetimine hazırlamış bir bakanlık olduğu için, bu yangın tatbikatlarını ve sivil savunma çalışmalarını, bölgedeki ilgili kamu kurumlarıyla sık sık gerçekleştirmelerini istediğini söyledi.

Tatbikat hakkında bilgi veren Kalkan, şunları kaydetti:

" İtfaiye, polis, hastane personelimiz ve 112 acil servis çalışanlarımızla beraber, böyle bir olay olduğunda neler yapacağımızı tatbik ederek provasını yaptık. Senaryo gereği yaklaşık 10 hastamız, yangın sırasında dumana maruz kaldı. İtfaiyenin çalışmalarıyla bu hastalarımız tahliye edilerek tedavi altına alındı. 25 kişiyi yangından kurtarma tatbikatı yaptık. Bazı hastalarımızı da yine senaryo gereği oluşturduğumuz sahra hastanemizde tedavi altına aldık. Amacımız, böyle felaketleri yaşamamak, yaşandığında da en az hasarla bunları atlatmak."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çorlu Devlet Hastanesinde yangın tatbikatı yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement