Çorlu Gazeteciler Derneği "1. Gazeteciler Kupası" Başladı - Son Dakika
Güncel

Çorlu Gazeteciler Derneği "1. Gazeteciler Kupası" Başladı

Çorlu Gazeteciler Derneği "1. Gazeteciler Kupası" Başladı

Çorlu Gazeteciler Derneği Kupası'nda ilk gün maçları tamamlandı.

28.10.2013 09:23

Gazeteciler Kupası`nda Finalistler Belli Oldu

Başlama Vuruşunu Protokol Yaptı

Çorlu Gazeteciler Derneği tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Gazeteciler Kupası`nda ilk gün maçları tamamlandı. Başlama vuruşunu Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Marmaracık Belediye Başkanı Hüseyin Bulut, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü İsmail Bahri Şardağı, AK Parti Ergene İlçe Başkanı İbrahim Özcan'ın yaptığı Gazeteciler Kupası`nın ilk gün maçlarında Çorlu Gençlerbirliği spor ile Sultanköy Belediyespor rakiplerini yenerek finale kalan takımlar oldu.

Tekirdağ Süper Amatör küme takımları Çorlu Gençlerbirliğispor, Çorlu Sanayispor, Sultanköy Belediyespor ve Ergene Belediyespor takımlarının katılımıyla bu yıl ilk kez düzenlenen Çorlu Gazeteciler Derneği 1. Gazeteciler Kupası`nın ilk gün maçları Çorlu Belediyesi Şehir Stadyumu`nda oıynandı. Çorlu Belediyesi Şehir Stadyumu Gazeteciler Kupası`nın ikinci maçı ile ilk kez bir gece maçına da ev sahipliği yapmış oldu. Çorlu Gazeteciler Derneği kupasının açılışına çok sayıda davetli, protokol üyeleri, kurum ve kuruluşların temsilcileri, kulüp başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, oda ve dernek başkanları ile sporseverler katıldı.

Çorlu Gençlerbirliğispor ile Çorlu Sanayispor takımları arasında oynanan Gazeteciler Kupası'nın başlama vuruşunu ise Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan Marmaracık Belediye Başkanı Hüseyin Bulut, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü İsmail Bahri Şardağı, AK Parti Ergene İlçe Başkanı İbrahim Özcan birlikte yaptı. Turnuva öncesi bir konuşma yapan ve katılımcı takımlar ile turnuva açılışına katılan protokol üyeleri ve sporseverlere teşekkür eden Çorlu Gazeteciler Derneği Başkanı Levent Silistre: "Turnuvaya katılan tüm takımlarımıza teşekkür ediyorum. Centilmence geçecek bir turnuva olması temennisindeyiz. Amacımız yeni sezon öncesi takımların son provalarını yapacağı bir ortam oluşturmak aynı zamanda kamuoyunun dikkatini amatör spor kulüplerine çevirmek. Bu düşüncelerle turnuvayı organize ettik. İki gün sürecek turnuvada final maçlarının ardından kupa töreni gerçekleştirilecek. Hedefimiz bu yıl ilkini düzenlediğimiz Gazeteciler Kupası`nı gelecek yıllarda da düzenlemek olacak" dedi.

Maç öncesi konuşma yapan Marmaracık Belediye Başkanı Hüseyin Bulut, organizasyonun yeni sezona hazırlanan takımlar için de önemli olduğunu belirterek düzenlenmesinde emeği geçen Çorlu Gazeteciler Derneği yönetici ve üyelerini kutladı.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan da turnuvanın açılışından önce maça çıkan her iki takım sporcularına ve izleyicilere hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Sporculardan centilmenliği elden bırakmamalarını isteyen Başkan Baysan: "Çorlu Belediyesi olarak spora ve sporcuya sağladığımız katkılar çok net ortada. Çorlu Belediyesi Şehir Stadyumu Çorlu Belediyesi tarafından yaptırıldı ve kulüplerimizin kullanımına sunuldu. Buradan bir konuda da daha müjde vermek istiyorum. Önümüzdeki günlerde yüzme sporu için de bir çalışmamız olacak. Kapalı yüzme havuzunun ihalesini gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 1,5 yıl sürecek çalışmaların ardından Çorlu`ya yarı olimpik bir kapalı yüzme havuzu kazandıracağız" Çorlu Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen Gazeteciler Kupası organizasyonuna katılan tüm takımlara başarılar diliyorum. Organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen Çorlu Gazeteciler Derneği üyelerini de kutluyorum" diye konuştu.

Çorlu Gençlerbirliğispor: 3 – Çorlu Sanayispor: 2

Çorlu Gazeteciler Kupası`nın açılış maçında Çorlu Gençlerbirliğispor ile Çorlu Sanayispor takımları karşı karşıya geldi. Maçın ilk yarısını Uğur`un attığı golle Çorlu Sanayispor`un üstünlüğü ile tamamlanan maçın ikinci yarısı ise tam bir gol düellosu şeklinde geçti. Polat`ın ceza sahasında yerde kaldığı pozisyonda maçın hakemi penaltı noktasını gösterince topun başına geçen Salih skora dengeyi getirdi 1 – 1. Bu golün ardından rakip kalede etkinliğini arttıran Çorlu Gençlerbirliğispor`un Polat`ın kaydettiği golle 2 – 1 öne geçen taraf oldu. Golün santrasını yapan Çorlu Sanayispor rakip yarı alana taşıdığı ilk topu Mehmet ile filelere gönderince maça bir kez daha denge geldi 2- 2. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında sağ çaprazdan ceza sahasına giren Bahadır`ın vuruşu filelere gidince Çorlu Gençlerbirliğispor bir kez daha öne geçerek skoru 3 – 2 yaptı. Uzatma anlarının son bölümünde Çorlu Sanayispor takımının Çorlu Gençlerbirliğispor takımı kalesine gönderdiği ve kaleciyi geçen topu Vedat gol çizgisinden çıkararak skora bir kez daha denge gelmesine izin vermedi ve maç Çorlu Gençlerbirliğispor`un Çorlu Sanayispor karşısında 3 – 2 üstünlüğü ile sona erdi.

Sultanköy Belediyespor: 3 – Ergene Belediyespor: 1

Çorlu Gazeteciler Kupası`nın ikinci maçında ise Sultanköy Belediyespor ile Ergene Belediyespor takımları karşı karşıya geldi. İlk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanan karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan Sultanköy Belediyespor ikinci yarının ilk 15 dakikalık bölümünde Özer ile art arda 3 gol bularak 3 – 0 öne geçti. Bu dakikadan sonra 5 oyuncu birden değiştiren Sultanköy Belediyespor, köşe vuruşu sonrası oluşan karambolda Görkem`e çarpan topun kendi kalesine gitmesine karşın sahadan 3 – 1 galip ayrılan taraf oldu.

Pazar Günü Maç Programı

Bu sonuçların ardından Çorlu Gazeteciler Derneği 1. Gazeteciler Kupası`nda 3.`lük maçı Çorlu Sanayispor ile Ergene Belediyespor, final maçı ise Çorlu Gençlerbirliğispor ile Sultanköy Belediyespor takımları arasında oynanacak. Çorlu Belediyesi Şehir Stadyumu`nda oynanacak olan maçlar 27 Ekim 2013 Pazar günü (bugün) 16:00`de başlayacak. Final maçının ardından ise kupa töreni düzenlenecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çorlu Gazeteciler Derneği '1. Gazeteciler Kupası' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement