Eyüp Belediyesi'nin Haliç kıyısında Yunus Gösteri Merkezi arkasında oluşturduğu Etkinlik Merkezi, derneklerin özel organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.
Ramazan'da Etkinlik alanında toplanan dernek üyeleri önce oruçlarını açıyor, sonra özel programda geleneksel kültürlerini yansıtan eğlenceye katılıyor.
Eyüp Belediyesi Haliç Etkinlik Merkezi, bu hafta sonu Çorumluları misafir etti. Etkinliğe Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Eyüp'te oturan Çorumlular katıldı.
Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu gecede yaptığı konuşmada, Çorumlu vatandaşların Ramazan'ını kutlayarak şunları söyledi: "Bizler büyük Eyüp Sultan ailesi olarak iftar, sahur programlarımızda biraraya geliyor, çocuklarımıza geleneklerimizi, örf ve adetlerimizi yaşatmanın önemini vurguluyoruz… Toplumumuzun omurgasını oluşturan sivil toplum kuruluşlarımız, memleket derneklerimiz de özel olarak Haliç kenarında kurduğumuz etkinlik alanında her haftasonu gece düzenliyor ve kültürlerini sergileyen organizasyonlar yapıyorlar… Biz her zaman memleket derneklerimize destek olacak ve onların kültürlerini yanstıcak bu tür anlamlı geceleri düzenlemelerinde yardımcı olacağız."
Çorumluların özel gecesinde, yerel sanatçılar Hanifi Emre, Ziya Yerlitaş, Nergiz Ay, Kemal Bolat, Bülent Özkömürcü sevilen Çorum türkülerini seslendirdi.
Son Dakika › Güncel › Çorum Kültürü Haliç'te Sergilendi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.