Dicle Üniversitesi Mavi Noktalar Kulübü tarafından düzenlenen ve Dünyaca Ünlü Savaş Muhabiri ve Belgeselci Coşkun Aral'ın konuk olduğu "Kadraj" konulu fotoğraf sergisi ve söyleşi öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.
Kongre merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel, Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Müdürü Hüseyin Büyükbayram, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Kulüp tarafından düzenlenen fotoğrafçılık kursu sonunda sertifika almayı hak kazanan öğrencilerin de sertifikalarını aldığı programda söz alan Fotoğraf Eğitmeni Mübarek Yücel, "Medeniyetlerin beşiği, bereketli hilal diye tanımladığımız bu coğrafyayı, kadrajına alıp ölümsüzleştirebilecek fotoğrafçılar yetiştirebilmenin; bu kadim kente olan vefa borcumuzu birazcık da olsa, ödeyebilmenin gayreti içindeyiz" dedi.
Özgeçmişi ve mesleki yaşamı hakkında bilgiler vererek öğrenciler ile söyleşen Coşkun Aral, başından geçen ilginç olayları görüntüler eşliğinde paylaştı. Çok sayıda savaşa ve tarihi olaya tanıklık eden Aral, öğrencilerin de sorularını cevaplayarak, şu an yöneticisi olduğu belgesel kanalı hakkında bilgiler verdi.
Söyleşinin ardından Coşkun Aral, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel ve Fotoğraf Eğitmeni Mübarek Yücel'in açılışını gerçekleştirdikleri fotoğraf sergisi, konuklar tarafından büyük ilgi gördü. Etkinlik, ikinci gün coşkun Aral'ın da katılacağı havadan çekimlerle son bulacak.
Son Dakika › Güncel › Coşkun Aral Dicle Üniversitesi Öğrencileri İle Buluştu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?