Çözüm Süreci - Son Dakika
Güncel

Çözüm Süreci

Çözüm Süreci

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren, "Şehidin hatırasını koruyamayan, vatanını koruyamaz" dedi.

07.05.2013 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren, "Şehidin hatırasını koruyamayan, vatanını koruyamaz" dedi.

Çankırı'daki bir otelde sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile değerlendirme yapan heyettekiler, daha sonra şehit kızı olduğunu belirten Fatma Genç'le bir süre sohbet etti.

Heyet Başkanı Ahmet Taşgetiren, şehitlerin ve şehit yakınlarının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Büyük yara almış anneleri, babaları görüyoruz. Babaları şehit olduktan sonra doğan bebekleri gördük. Birçok çocuk yetim büyüdü. Biz de bu hisleri alıp topluyoruz. Şehitler bizim ana varlığımız, gönlümüzün sermayesi. Biz burada oturuyorsak onların sayesinde" diye konuştu.

Çankırı'dan aldıkları talepleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ileteceklerini ifade eden Taşgetiren, şunları söyledi:

"Biz Çankırı'da şehit evladımızı dinledik. Sizin söylediklerinizi Başbakan'a taşıyacağız. Bu benim vebalim. 'Sayın Başbakan Fatma'yı ben dinledim bir de siz dinleyin' diyeceğim. Bütün hassasiyetlerde haklısınız. Şehidine ihanet eden vatanını koruyamaz. Şehidin hatırasını koruyamayan, vatanını koruyamaz."

-"Aynı acıları başkasının yaşamasını istemem"-

Fatma Genç de eğer bir karar verilecekse bunun herkesi memnun etmesi gerektiğini anlattı.

Şehit ailelerinin gözardı edilmemesinin önemine vurgu yapan Genç, "Şehit aileleri, şehit yakınlarını üzücü, rencide edici davranışlarda bulunulmasını istemiyoruz. Türkler, Kürtler, Çerkezler, Arnavutlar, Boşnaklarla bizim ülkemizde 72 millet var. Biz hepsiyle kardeşçe yaşamasını, geçinmesini biliriz ama bunu bölen insanlar var. Biz bunun farkındayız" dedi.

Babasını hiç hatırlamadığını aktaran Genç, "Ben 23 yaşında babamı hiç tanımadan büyüdüm. Benim gibi milyonlarca insan var. Aynı acıları başkasının yaşamasını istemem" ifadesini kullandı.

Genç, şehit ailelerine gerekli önemin verilmediğini savunarak, "Biz artık şehit ailelerine gerekli önemin gösterilmesini istiyoruz. Biz şehit aileleri olarak kimseden para pul, maddiyat beklemiyoruz. Gerçekten biz bunların derdinde değiliz. Sadece saygı bekliyoruz" şeklinde konuştu. - ÇANKIRI

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement