Csu Genel Başkanı Seehofer'den Çifte Vatandaşlık Konusunda Sürpriz Çıkış - Son Dakika
Güncel

Csu Genel Başkanı Seehofer'den Çifte Vatandaşlık Konusunda Sürpriz Çıkış

Csu Genel Başkanı Seehofer\'den Çifte Vatandaşlık Konusunda Sürpriz Çıkış

Seehofer'in, çifte vatandaşlık konusunda konuşmaya hazır olduklarını ifade ettiği öne sürüldü

17.10.2013 12:22

Hristiyan Sosyal Birlik partisi (CSU) Genel Başkanı Horst Seehofer, Yeşiller Partisi ile koalisyon kurmak için yapılan ön görüşmelerde çifte vatandaşlık konusunda "görüşmelere hazır olduklarını" söylediği iddia edildi.

Rheinische Post gazetesi, Yeşiller Partisi siyasetçilerine dayandırdığı haberde, CSU'lu İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich'in çifte vatandaşlığa karşı argümanları ortaya koyduğu sırada Seehofer'in araya girdiği ve "Yanlış anlaşılmasını önlemek istiyorum. Ben tüm CSU adına çifte vatandaşlık konusunda görüşmeye hazır olduğumu ifade ettim" dediği kaydedildi.

CSU lider Seehofer'in mülteci politikasında da değişiklik yapılmasından yana olduğu bildirildi.

Hristiyan Demokrat Birlik partili (CDU) Armin Laschet ve Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble gibi politikacıların da bu konuda kolaylık gösterilmesi yönünde sinyal verdikleri belirtildi.

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller Partisi çifte vatandaşlıktan yanayken, Birlik partileri (CDU/CSU) şimdiye kadar çifte vatandaşlığa kesinlikle karşı çıkıyordu.

Almanya'da 22 Eylül'de yapılan genel seçimlerden birinci parti çıkan Birlik partileri salı günü koalisyon kurmak için Yeşiller Partisi ile ikinci ön görüşme gerçekleştirilmiş ancak bu görüşme başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Birlik partileri bugün de SPD ile üçüncü ön görüşmeyi yapacak. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Csu Genel Başkanı Seehofer'den Çifte Vatandaşlık Konusunda Sürpriz Çıkış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement