Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan: "Şu an 200 bin aktif kadınımız sahada cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışma yapıyor"

05.08.2014 19:06

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, "Şu an 200 bin aktif kadınımız sahada cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışma yapıyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile CHP Samsun İl Başkanlığını ziyaret eden Dokuzcan, CHP'li kadınlar olarak cumhurbaşkanı seçimlerine yönelik Anadolu'nun her yerinde çalışma yaptıklarını belirtti.

"Şu an 200 bin aktif kadınımız sahada cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışma yapıyor, gönüllülerimiz ve üyelerimizin dışında" diyen Dokuzcan, şöyle devam etti:

"Oldukça zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bugün burada oluşumuzun iki ana gerekçesi var. Birincisi bölgede yaşanan sorunlar. CHP Kadın Kolları Anadolu yollarında derken, yerelde yaşanan sorunları yereldeki arkadaşlarımız ile görmek, birlikte çözüm üretmek adına yola çıktık. Bu kapsamda özellikle son dönemde burada yaşanan don ve dolu olayından sonra akabinde gelen fırtınayla zorluk yaşayan üreticilerimizin yanında olmak, hatta çalışan işçilerimizin ve onların içinde bulunan kadınlarımızın yanında olmak, emeğin yanında olmak ve her türlü sorun açısından bir çözüm bulmak amacıyla buradayız. Diğeri de cumhurbaşkanlığı seçimi."

Cumhurbaşkanı seçiminin çok önemli olduğuna değinen Dokuzcan, şunları kaydetti:

"Biz şu anki koşullarda özellikle kadın açısından cumhurbaşkanlığı seçiminin çok önemli olduğunu düşünüyoruz ve görüyoruz. Buradan bütün kadınlara bir çağrımız var. Kadının insan olduğunu kabul eden, kadının bu dünyada bir yeri olduğunu ifade eden, kadın özgürlüğü, eşitliği ve adaletinden yana olanlardan tarafa bir karar vereceksiniz ya da kadını ikincileştiren, yok sayan, onu her türlü şekilde hayatın bir başka yanı olarak gören bir anlayışa hizmet edeceksiniz. Dolayısıyla bu nokta çok önemli."

Dokuzcan, 7 Ağustos'ta cumhurbaşkanı adayları Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Samsun'a geleceğini hatırlatarak, cumhurbaşkanı seçimlerine az bir süre kala özellikle kadın kollarının çalışmalarını hızlandırmasını istedi.

Selvi Kılıçdaroğlu ise CHP Kadın Kolları ile cumhurbaşkanı seçimlerine yönelik çalışmalara destek verdiğini ifade ederek, "El birliği yapacağız. Buna inanıyorum. Kadınların gücüne de inanıyorum. İnşallah her şey daha güzel olacaktır" diye konuştu. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement