Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

HDP Milletvekili Kürkcü: "HDP'nin seçimlerde öngörülenden daha yüksek bir başarı kazanacağını şimdiden herkes görüyor.

14.07.2014 15:06

HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkcü, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, "HDP'nin seçimlerde öngörülenden daha yüksek bir başarı kazanacağını şimdiden herkes görüyor. HDP bu konuda son derece iddialı" dedi.

Kürkcü, Pendik'te Kimberly Clark Fabrikası'nda 20 gündür grevde olan işçileri ziyaret etti.

Ziyaretin ardından basın mensuplarının cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin değerlendirme yapmasını istediği Kürkcü, seçim sürecinin giderek önem kazandığını söyledi.

Kürkcü, eşit olmayan bir seçim kampanyası yapıldığını savunarak "Umarım seçimler tamamlanıncaya ve sandıklar açılıncaya kadar bir provokasyonla karşı karşıya kalmayız" ifadesini kullandı.

Eşit olmayan güçlerle başlayan bir yarışın adil olmadığını kaydeden Kürkcü, "Biz kendi seçmenlerimizden bütünüyle eminiz. HDP'nin seçimlerde öngörülenden daha yüksek bir başarı kazanacağını şimdiden herkes görüyor. HDP bu konuda son derece iddialı. Bizim tutumumuz o kadar önemliyse taleplerimize dikkat göstermeleri, taleplerimizle ilgilenmeleri, oylarımızla ilgilenmelerinden çok daha önemlidir diye düşünüyoruz. HDP'nin seçmenleri, birinci turda da ikinci turda da eşit yurttaşlığa, halkların eşitliğine, demokrasiye, yerel yönetimlerin, halkların ve ana dilin özgürlüğüne iltifat etmeyen hiçbir adaya iltifat etmeyecek" diye konuştu.

Kürkcü, " Cemil Bayık'ın 'örgütün silah bırakacağını zannedenler yanılıyorlar' şeklinde söylediği iddia edilen sözleriyle ilgili değerlendirmeniz nedir?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Cemil Bayık, kendi partisini ve kendi hareketini yönetiyor, biz o partiyi ve o hareketi yönetmiyoruz. Silahlı mücadelenin sona ermesi koşulları ortaya çıkmadıkça, silahlı mücadeleye yol açan sebepler ortadan kalkmadıkça, silahlı mücadelenin de ortadan kalkmayacağına dair mantıklı bir cümle olarak bunu görmemiz ve bir an önce çatışmayı doğuran sebepleri hep birlikte ortadan kaldırmamız gerekir. Müzakerenin koşulları net olarak belirdikçe aslında silahlı çatışmanın sebepleri de giderek ortadan kalkacaktır." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement