Dağlıca Baskınında Korkunç İddia! - Son Dakika
Güncel

Dağlıca Baskınında Korkunç İddia!

Dağlıca Baskınında Korkunç İddia!

8 askerin şehit olduğu Yeşiltaş baskınına ilişkin dudak uçuklatan ayrıntılar ortaya çıktı.

21.06.2012 07:15  Güncelleme: 08:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MİT ve Emniyet PKK'lı teröristlerin 10- 15'li gruplar halinde ve ağır silahlarla sınırı geçerek 3 ayrı noktada toplandıklarına dair 32 ayrı rapor hazırlamış.

Vatan'ın haberine göre; 16 Şubat tarihli raporda Adem Welat isimli PKK'lı teröristin ağır silahlı 20 kişilik grupla Çukurca'dan sınırı geçtiği belirtildi. 30 Nisan tarihli raporda ise 10-15'erli gruplar halinde sınırı geçen teröristlerin Çukurca kırsalındaki toplam sayısının 100'ü aştığı vurgulandı.

İSTİHBARAT TAM 32 KEZ UYARMIŞ AMA...

Yeşiltaş baskına ilişkin ayrıntılar, bölgedeki istihbarat birimlerinin raporlarına yansıdı. Şubat ayından bu yana tutulan 32 ayrı istihbarat raporuna göre Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin, Zağros alan sorumlusu 'Reşit Dostum' kod adların kullanan "Mehmet Can Gürhan'a büyük bir eylem için hazırlık yapma talimatını verdi.

Reşit Dostum da eylem için Avaşin, Cilo ve Basyan taburlarını seçti. Şubat ayından bu yana sınırdan farklı gruplar halinde ağır silahlarla birlikte giriş yapan teröristler, birkaç ay boyunca keşif yaparak saklandı. İkinci bir talimatla birlikte de yüreğimize ateş düşüren kanlı saldırı gerçekleşti.

3 KOLDAN SALDIRDILAR

Mayıs ayında da istihbarat birimleri tarafından 15 ayrı istihbarat raporu tutuldu. Raporlarda örgütün kanlı eylem hazırlığında olduğunun tespit edildiği MİT ve Emniyet istihbarat raporlarına yansıdı. Bu bilgi ilgili kurumlarla da paylaşıldı.

Mayıs ayında hazırlanan bir istihbarat raporuna göre sözde Çerçela tabur komutanı Mazlum Rus isimli terörist yanında 20 kişiden oluşan kadınlar bölüğü ve 35 kişiden oluşan erkekler bölüğü ile Dağlıca bölgesine geldi. Grubun Dağlıca yakınındaki Çerte Tepe bölgesinde bulunan dere yatağında saklandığı tespit edildi. Ancak gruba yönelik bir operasyon düzenlenmedi. Mayıs ayındaki farklı raporlarda teröristelerin kanlı eylemleri için Üzümcü ve Geçimli Jandarma Karakolları'nda keşif yaptıkları da yer aldı. Bahoz kod adlı Fehman Hüseyin'in talimatı üzerine teröristler, Kazan Vadisi civarına geçirdikleri ağır silahları Dağlıca kırsalına taşıdı. Ardından da gelen ikinci bir talimat sonrasında 19 Haziran gecesi 3 koldan saldırı gerçekleşti. Saldırıya yaklaşık 200 terörist katıldı. Saldırının ardından teröristler hızlıca Irak topraklarına geri çekilmek için harekete geçti. Teröristlerin bölgede daha önceden belirlenmiş gizli mağaralara çekildiği öğrenildi.

ŞEMSİYE KULLANDILAR İDDİASI

Saldırıda ölü ele geçirilen PKK'lı teröristlerin üzerinden şemsiyeler çıktı. Daha önce vücutlarına naylon saran PKK'lı teröristlerin, ilk kez termal kameralara karşı şemsiye kullandıkları belirlendi. PKK'lı teröristlerin böylece termal kameralara yakalanmamak için farklı yöntem uyguladıklarının anlaşıldığını belirten yetkililer, "PKK, bunu yeni keşfetti ve ilk kez bu olayda kullandı. Teröristler siyah renkli şemsiyeleri açıp önlerini tutuyor ve hafif çömelerek şemsiye arkasına gizlenerek yürüyor. Siyah renkli şemsiyeler vücut ısısını kapattığı için termal kameralar tarafından tespit edilemiyor" dedi.

Kaynak: Diğer

Son Dakika Güncel Dağlıca Baskınında Korkunç İddia! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement