Daha İyi Bir Dünya İçin Serzeniş - Son Dakika
Güncel

Daha İyi Bir Dünya İçin Serzeniş

Daha İyi Bir Dünya İçin Serzeniş

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirilen hayvan haklarını savunan Serzeniş ekibinin "Arkadaşım İnsan" şarkısı Barış Manço'nun doğum gününde izleyiciler ile buluşuyor.

02.01.2015 14:33

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirilen hayvan haklarını savunan Serzeniş ekibinin "Arkadaşım İnsan" şarkısı Barış Manço'nun doğum gününde izleyiciler ile buluşuyor. Bora Er'in yapımcılığını üstlendiği Serzeniş ekibinin "Arkadaşım İnsan" klibi 2 Ocak 2015 tarihinde görücüye çıkıyor.

Hayvanlara yapılan haksızlığa ve onları korumaya dikkat çekmek isteyen projeye şarkıcı Leman Sam, Fuat Saka, Mehmet Erdem ve Boğaziçi Caz Korosu gibi önemli isimlerde sesleri ile katkıda bulundu.

Projenin yönetmenliğini Şahin Canbolat, yardımcı yönetmenliğini Tuğba Can, Görüntü Yönetmenliğini Ümran Özbaysal, Kameramanlığını Betül Atlığ, Neslihan Altıntaş, Birkan Mola, Caner Gelir, Yaşar Keve ve Ebubekir Türk üstlendi.

Barış Manço'nun dillere pelesenk olmuş parçası "Arkadaşım Eşşek" uyarlanmış hali ile "Arkadaşım İnsan" projesinin sesi oldu. Şarkının uyarlaması Bora Er ve Oktay Çaparoğlu'na, müzik yönetmenliği ise Muhlis Berberoğlu'na ait.

"MANÇO HAYVANLARLA ARKADAŞTI"

Projenin yapımcısı Bora Er " Arkadaşım İnsan projesi bir farkındalık projesidir. Günümüz dünyasında insanların doğa ve hayvanları görmezden gelip kendilerini dünyanın tek sahibi olarak görmesine bir tepkidir. Yıllar önce Barış Manço'nun çizdiği hayvanlar arkadaş olabilen, onların dertleri ile dertlenen çocuk modelinin yaşı ilerledikçe bu masumiyetini kaybetmesini işledik. Zaten şarkının başında da hayvanların dilinden bu dostluğun hatırlanması gerektiğini dile getirdik. İnsanların hayvanlara ve doğaya karşı bu kadar bencil davranmasını çözebilirsek dünyadaki bir çok problemi de ortadan kaldırabiliriz. Bu yüzden insanlara Arkadaşım Ol diyoruz" dedi.

Yapımcı Er,"Proje aslından Oktay Çaparoğlu'nun Arkadaşım İnsan sözlerini yazmasıyla başladı. İlk başlarda bu sadece kendi aramızda söylediğimiz bir şarkıydı. Daha sonraki süreçte bunu bir proje kapsamında değerlendirebileceğimizi düşündük ve proje yazım aşamasına geldi. Şarkının sözlerini tamamlamamla birlikte ekip arkadaşlarımızla çalışmalara başladık. Bu süreçte proje farklı bir boyut kazandı ve uzun çalışmalar sonunda bugünkü halini aldı" ifade etti.

"ARKADAŞIM İNSAN PROJESİ BİR EKİP ÇALIŞMASIDIR"

Çalışmalarından memnun kaldıklarını belirten Er,"Öncelikle Manço ailesine ve yasal süreçte projenin gerçekleşmesini sağlayan Müzikotek'e teşekkürler. Arkadaşım İnsan projesi bir ekip çalışmasıdır. Projeye değerli emekleri ile hayat veren tüm ekip arkadaşlarımıza ve yanımızda olan herkese sonsuz teşekkürler" diye konuştu.

Daha önceki çalışmasından bahseden yapımcı, "Serzeniş grubu olarak daha önce Ege Üniversitesi ile kadına yönelik şiddeti konu alan Dur de projesini gerçekleştirmiştik. Bu proje kapsamında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde ise mavi kapak projesine dahil olarak engelli vatandaşlarımız için tekerlekli sandalye temin etmeye çalıştık. Şimdi de hayvanları ve doğayı merkezine alan bir proje gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte farklı tarzlarda da olsa sosyal sorumluluk projelerine devam etmek istiyoruz. Çünkü bu konuyu içselleştirmiş bir ekibe sahibiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Daha İyi Bir Dünya İçin Serzeniş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement