Dalgıçlardan Çanakkale Boğazı'nda Deniz Dibi Temizliği - Son Dakika
Güncel

Dalgıçlardan Çanakkale Boğazı'nda Deniz Dibi Temizliği

Dalgıçlardan Çanakkale Boğazı\'nda Deniz Dibi Temizliği

Çanakkaleli bir grup dalgıç, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Çanakkale Boğazı'nda deniz temizliği yaptı.

05.06.2015 17:20

Çanakkaleli bir grup dalgıç, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Çanakkale Boğazı'nda deniz temizliği yaptı.

Çanakkale Marina Yatçılar ve Kaptanlar Derneği tarafından Dünya Çevre Günü'nde düzenlenen etkinliğe; dernek üyelerinin yanı sıra Çanakkale Belediyesi, Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik ekipleri de destek verdi. Yat Limanı ve Balıkçı barınağında dalış gerçekleştiren 12 kişilik ekip, bir saat dip temizliği yaptı. Etkinlik öncesi denizciler; teknesiyle dünya turu yapan ilk Türk Sadun Boro'yu da unutmadı. Bugün yaşama gözlerini yuman Boro için 'Sadun Boro'yu ölümsüz denizcilerimizin yanına rahmetle uğurluyoruz' yazılı pankart açıldı.

Ardından etkinliğe geçildi. Bir saat süren çalışmada aralarında çoğunlukla cam ve pet şişe gibi katı atıkların bulunduğu bir traktör römorku dolusu çöp toplandı. Geri dönüşüme gidecek atıkların ayrıştırılmasının ardından diğer çöplerin imha edileceği belirtildi.

Etkinlik hakkında konuşan Dernek Başkanı Öktem, "Limanda temizlik yapmak ve denizlerin ne kadar kirli olduğunu göstermek ve deniz temizliğine dikkat çekmek için böyle bir çalışma yapıyoruz. Ayrıca denizciliğin duayeni Sadun Bora'ya rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyoruz" dedi. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dalgıçlardan Çanakkale Boğazı'nda Deniz Dibi Temizliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement