Danimarka'da Sağ ve Solun Seçim Kampanyası Dayanışması - Son Dakika
Güncel

Danimarka'da Sağ ve Solun Seçim Kampanyası Dayanışması

Danimarka\'da Sağ ve Solun Seçim Kampanyası Dayanışması

Dha DIŞ HABER - Danimarka'da seçim kampanyaları hızlandı.

01.06.2015 18:36

Dha DIŞ HABER -

Danimarka'da seçim kampanyaları hızlandı. Türk asıllı milletvekili adayları, çeşitli yöntemlerle seçmenlerin gönlünü ve oylarını kazanmaya çalışıyor. Bunlardan biri olan Serdal Benli de kendi partisine zıt partiden bir adayla dayanışma gösteriyor.

DANİMARKA'da 18 Haziran'da yapılacak genel seçimler için yürütülen kampanyada, Aşırı sol Sosyalist Halk Parti adayı Serdal Benli ile sağcı Liberal Parti adayı Mads Fuglede arasındaki dayanışma diğer siyasetçilere örnek teşkil etti. Birbirine zıt blokların iki adayı, aynı minibüsü kullanarak kampanyayı birlikte yürütme kararı aldı. Serdal Benli, gösterdikleri dayanışmanın Danimarka'daki demokrasi anlayışının bir parçası olduğunu belirterek "seçim kampanyamız çok iyi gidiyor heyecanlı bir atmosfer var. Her bölgeyi birlikte dolaşıyoruz. Türkiyeli dostlarımız bizi çok iyi karşılıyorlar. Seçmenlere ulaşmak için gayret gösteriyorum. Türkiye'deki seçimler için de insanlarımızın demokratik haklarını kullanmalarına destek olmaya çalışıyorum. Demokrasi tüm toplumlar için önemlidir. Benim kampanya arkadaşım sağ bir partiyi temsil ederken, ben sol bir partiyi temsil ediyorum ama ortak bir noktamız var o da demokrasi inancımız. Hepimizin demokrasiye sahiplenmemiz gerekir. Biz birlikte her görüşten inançtan insanlara ulaşmaya çalışıyoruz. Farklı politik görüşlerimiz olabilir ama demokrasiye hepimizin sahip çıkması gerekir. Çıkış noktamız budur" dedi.

GENÇLERİN RADİKALLEŞTİRİLMESİ TEHLİKELİ

Serdal Benli, seçim kampanyasında üzerinde durduğu en önemli konulardan birinin gençlerin Radikalleştirilmelerini önlemek olduğunu belirterek "örneğin, Danimarka'da eğitim görmüş, buradaki yaşamı, kültürü, toplumu, demokratik yapıyı tanıyan imamların insanlarımıza özellikle gençlerimize din bilgisini öğretmelerinin yararlı olacağını düşünüyorum. Burada çok stresli bir yaşam var. Aile konuları üzerinde çok duruyorum. Çocukların, küçük yaştan itibaren iyi yetiştirilmeleri çok önemli. Pedagoglar, çocuk yuvaları alanında çok kısıtlama oldu. Yuvalarda daha çok pedagoglara ihtiyaç var. Küçük yaşta sunulacak iyi bir eğitim, aile terbiyesi çocukları yüksek yaşlarda eğitimde ve iş hayatında daha başarılı olmalarını sağlayacaktır" dedi.

Görüntü dökümü

-Kampanya aracı önünde anons

-Serdal benli DHA'ya konuşuyor

-Serdal Benli konsolosluk önündeki HDP'li ve Kürt asıllı seçmenlerle selamlaşıyor - Adayları

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Danimarka'da Sağ ve Solun Seçim Kampanyası Dayanışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement