Danimarka'daki 'Tebeşir Haydutları' Grubunda Bir Türk - Son Dakika
Güncel

Danimarka'daki 'Tebeşir Haydutları' Grubunda Bir Türk

Danimarka\'daki \'Tebeşir Haydutları\' Grubunda Bir Türk

Danimarka'da siyasetçilere karşı yeni bir eylem modeli yaratan ve 'Tebeşir Haydutları' olarak anılan gruba Türk vatandaşı Erdoğan Karaağaç da katıldı.

11.12.2014 16:36

Danimarka'da siyasetçilere karşı yeni bir eylem modeli yaratan ve 'Tebeşir Haydutları' olarak anılan gruba Türk vatandaşı Erdoğan Karaağaç da katıldı. Karaağaç, kendisine yapılan haksızlıklar nedeniyle gruba katılmaya karar verdiğini söyledi. Danimarka'da başta parlamentonun girişi olmak üzere birçok yerde, siyasetçiler ve halka verecekleri mesajları, tebeşirlerle yerlere yazan 'Tebeşir Haydutları' bu kez Dışişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı arasındaki köprü üzerinde eylem yaptı.

Erdoğan Karacaağaç'ın da katıldığı eylemde göstericiler yerlere 'Herkese ifade özgürlüğü', 'Özgürlük savaşçıları', 'Truva atı, AB ve polis ile mücadele edecek' sloganları yazdı. Erdoğan Karaağaç haksızlıklara karşı mücadele için 'Tebeşir Haydutları'na katıldığını belirterek, şöyle dedi:

"Polis Tebeşir Haydutları'na müdahale sırasında Nina'yı gözaltına alırken parmağını kırınca onlara katılmaya karar verdim. Vicdan ve ifade özgürlüğünden yana olduğum için mücadelede yer aldım. Siyasetçiler, kanunları çıkarırken halka danışmıyor. Polis ve medya siyasetçileri temsil ediyor, biz de halkı aydınlatmaya ve halkın sesi olmaya çalışıyoruz."

Grubun başkanı Nina Andersen, her ay çeşitli şehirlerde eylemlerde bulunduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Eylemlerimize mart ayında başladık. Baktık ki insanlar havaya bakmak yerine yere daha çok bakıyor biz de insanların gözünü açmak için yerlere tebeşirlerle mesajlar yazmaya başladık. Tebeşir eylemlerinin halkın çok dikkatini çektiğini gördük. Hava şartları bizi etkilemiyor. Polis zaman, zaman toplumun huzurunu bozduğumuz gerekçesiyle bizi gözaltına alıyor. Bir polis benim parmağımı kırdı ama mücadeleden, halkı aydınlatmadan vazgeçmeyeceğiz. İfade Özgürlüğü, demokrasi, eşitlik gibi konular dışında bazen medyaya yansımayan, siyasetçilerin gizlemeye çalıştığı bilgileri de burada yazarak açığa çıkarıyoruz."

'Tebeşir Haydutları'nın, Dışişleri, Maliye, Gıda ve Tarım, Sosyal İşler Bakanlığı ve Borsa binası arasındaki alanda yaptıkları eyleme bu kez polis müdahale etmedi. Soğuk havaya rağmen eylemlerini yaklaşık 4 saat sürdüren 'Tebeşir Haydutları' kendilerine katılımın her geçen eylemde arttığını söyledi. - Kopenhag

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Danimarka'daki 'Tebeşir Haydutları' Grubunda Bir Türk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement