Camiye Girip İmam Kelepçeleyen Danimarka Polisi Türklerden Özür Diledi - Son Dakika
Güncel

Camiye Girip İmam Kelepçeleyen Danimarka Polisi Türklerden Özür Diledi

Camiye Girip İmam Kelepçeleyen Danimarka Polisi Türklerden Özür Diledi

Danimarka'da polisler tarafından bir camiye baskın düzenlendi. Cami imamı kelepçelenerek camide arama yapıldı. Şüpheli başka binadan çıkınca polis, imamdan özür diledi.

09.08.2014 11:11  Güncelleme: 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danimarka'nın Taastrup şehrindeki Yunus Emre Camii'sini basarak cami imamı Cemalettin Cuni'nin ellerini kelepçeleyen ve camiye ayakkabılarıyla girerek arama yapan batı bölgesi polisi vatandaşlarımızdan özür diledi.

CAMİYE AYAKKABIYLA GİRDİLER

Bir ailenin tabancalı bir kişiyi caminin bulunduğu 37 numara önünde gördüğünü belirterek ihbarda bulunması üzerine salı günü Camiye baskın düzenleyen çelik yelekli polislerin, cami imamı Cemalletin Cuni'nin kaldığı lojmanı basarak kendisini kelepçelemesi, ailesini de binadan dışarı çıkararak, hem lojmana hem de camiye ayakkabılarıyla girerek arama yaptığı bildirildi.

CAMİYE GİDİP VATANDAŞLARDAN ÖZÜR DİLEDİ

Silahlı olduğu öne sürülen kişi ise caminin yanında 39 numaradaki kuaför salonunda yakalandı. Durumu öğrenen Din Müşaviri ve Danimarka Türk Diyanet Vakfı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Onay Emniyet Müşaviri Cumaali Aydın ile birlikte Bölge Emniyet Müdürü ile bir görüşme yaparak vatandaşlarımızın yapılan baskından duydukları endişe ve üzüntüleri dile getirmesi üzerine, Emniyet Müdür Yardımcısı Bent İsager yanına Türk asıllı polis memuru Mustafa Demirtaş'ı da alarak Yunus Emre Camii'sine gitti ve vatandaşlarımızdan özür diledi.

EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI GELİP ÖZÜR DİLEDİ

Bent İsager, ülkedeki giderek artan çete savaşları ve silahlı çatışmalar nedeniyle polisin bir kişinin başına bir şey gelmemesi için hızlı hareket ettiğini ve camiye ayakkabılarını çıkararak girmeyi düşünemediğini belirterek "Polislerimiz silahlı bir kişi hakkında ihbar alınca düşünmeye vakit bulmadan ve söz konusu şahıs kimseye zarar vermeden yakalamak için ihbarda bulunulan adrese baskın düzenlemişler. Bir aile caminin bulunduğu 37 numara önünde silahlı bir şahsı gördüğüne dair polise ihbarda bulunmuş. Polisler de buraya baskın düzenlemişler. Camiye ayakkabıları ile girdikleri, cami imamını korkuttuklarını için ben polislerimiz adına özür dilerim. Sizler belgemize her zaman katkıda bulunan insanlarsınız. Sizinle ilişkilerimizi iyi bir şekilde sürdürmek isteriz. Umarım bir daha böyle bir olay yaşanmaz. Silahlı olan kişi yakalandı. Silahının gerçek olmadığı ortaya çıktı" dedi.

"CAMİYE AYAKKABIYLA GİRMEK HOŞ DEĞİL"

Din Müşaviri Doç. Dr. Ahmet Onay, vatandaşlarımızın yalnız olmadıkları, devletimizin her zaman yanlarında olduğunu göstermek için hemen harekete geçtiklerini ve emniyet yetkilileri ile görüşmeler yaptıktan sonra camiye gelerek vatandaşlarımızdan özür dilemek istemelerini olumlu karşıladıklarını söyledi. Ahmet Onay, "Her ne kadar güvenlik nedeniyle de olsa arama biraz daha nezaket kuralları çerçevesinde yapılsa daha iyiydi. Bir din görevlisine hemen dışarı çık ellerini arkaya götür, çocuklarına da hemen dışarı çıkın, dizilin gibi davranışlarda bulunmak, camiye ayakkabılarıyla girmek hoş değil. Polisin hatalı davranışları için üst düzey yetkililer ile görüştük. Müdür yardımcısı camiye gelerek özür dilemek istedi, biz de kabul ettik. Yanına Türk asıllı bir polis memurunu da alarak geldi, üzüntüsünü dile getirdi. Polisin baskını biraz abarttığını söyledi. Biz bundan böyle ileriye bakmak istiyoruz. Vakfımız, polis, basın toplumun hizmetindedir. Herkes hizmetini iyi yapar, kenetlenerek birbirimize destek olursak her şey iyi gider. Vatandaşlarımızın devletimizin yanlarında olduğunu hissetmeleri güzel bir şey. Biz tekrar böyle olaylar yaşansın istemiyoruz "dedi.

OLAY TATLIYA BAĞLANDI

Mehmet Yılmaz adındaki vatandaşımız da polisin ihbar üzerine salı günü camiye baskın düzenlediğini ancak Emniyet Müdür Yarımcısının özür dilemesi ile de olayın tatlıya bağlanmasından memnun kaldıklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Camiye Girip İmam Kelepçeleyen Danimarka Polisi Türklerden Özür Diledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • HATADAN DÖNMEK;: Uygulamaları ne kadar yanlış olsa da özür dilemek erdemini göstermişler. Abartmamak gerek. . . 9 1 Yanıtla

Advertisement