"Danıştay Saldırısının Delillerinin Karartılması" Davası - Son Dakika
Güncel

"Danıştay Saldırısının Delillerinin Karartılması" Davası

"Danıştay Saldırısının Delillerinin Karartılması" Davası

"Danıştay saldırısına ilişkin kamera kayıtlarının silinerek delillerin karartıldığı" iddiasına ilişkin eski OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri (SGS) Genel Müdürü Orhan Çoban'ın da aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 10 sanığın yargılandığı davada...

15.08.2012 18:38

"Danıştay saldırısına ilişkin kamera kayıtlarının silinerek delillerin karartıldığı" iddiasına ilişkin eski OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri (SGS) Genel Müdürü Orhan Çoban'ın da aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 10 sanığın yargılandığı davada tutuklu yargılanan Metin Almalı ve Serkan Akyıldız'ın, suç vasfının değişme ihtimali ve delil durumu göz önüne alınarak tahliyesine karar verildi.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nce büyük salonda yapılan üçüncü duruşmanın öğleden sonraki oturumunda, sanık ve avukatların tahliye ve diğer talepleri alındı. Mahkeme heyeti, talepleri değerlendirmek üzere duruşmaya ara verdi.

Verilen aranın ardından taleplere ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Danıştay Başkanlığı'na yazı yazılarak arızalı olduğu belirtilen hard disklerin OYAK SGS'de saklanması konusuyla ilgili o tarihte bir taleplerinin bulunup bulunmadığının sorulmasını kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, "Ergenekon" davası ile birleşen "Danıştay üyelerine saldırı" davası dosyasının bir örneğinin istenmesine karar verdi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Danıştay Başkanlığı'na yazı yazılarak, 16-17 Mayıs 2006 tarihlerinde Danıştay Başkanlığı'nda bulunan Genel Sekreter ile 3 Genel Sekreter Yardımcısının odalarındaki bilgisayarda manuel kayıt yapabildikleri iddia edildiğinden bu kayıtlarla ilgili bir tespit ve araştırma yapılıp yapılmadığının sorulmasına karar veren mahkeme heyeti, olay tarihindeki kameraların konumunu ve sayısını gösterir belgelerin istenmesine hükmetti.

Heyet, yine Danıştay Başkanlığı'na yazı yazılarak "görüntü kayıt cihazlarının arızası durumunda farklı bir marka takılmaması, bunun network sistemini olumsuz etkileyeceği" yönünde OYAK SGS'ye yazılmış bir taleplerinin olup olmadığının sorulmasını kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Metin Almalı ve Serkan Akyıldız'ın delil durumu, suç vasfının değişme ihtimali ve tutuklulukta geçirdikleri süreyi göz önüne alarak tahliyesine karar verdi.

Heyet, tutuklu sanıklar Orhan Çoban, Mustafa Tarık Özyılmaz, Yavuz Selim Kavaklıoğlu ve Barış Demirtaş'ın kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması, delil durumu, suçun niteliği ile sanıklar hakkında adli kontrol tedbirlerin bu aşamada yetersiz kalacağını göz önüne alarak, tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

Mahkeme, duruşmayı 11 Ekim 2012 tarihine erteledi.

Muhabir: Enes Can

Yayıncı: Nurettin Coşkun - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Danıştay Saldırısının Delillerinin Karartılması' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement