Darbe Protestosunda Ölen Cankurtaran Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Darbe Protestosunda Ölen Cankurtaran Toprağa Verildi

Darbe Protestosunda Ölen Cankurtaran Toprağa Verildi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir grubun darbe girişimini protesto göstereleri sırasında ölen Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde taşeron cankurtaran olarak çalışan Ümit Çoban memleketi Amasya'da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

18.07.2016 16:44

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir grubun darbe girişimini protesto göstereleri sırasında ölen Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde taşeron cankurtaran olarak çalışan Ümit Çoban memleketi Amasya'da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Ankara'da darbe girişi sonrasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi çevresindeki protesto gösteresi sırasında yaşamını yitiren Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde taşeron firmada cankurtaran olarak çalışan Ümit Çoban'ın cenazesi memleketi Amasya'nın Gümüşhacıköy İlçesi'ne getirildi. 42 yaşındaki Çoban için Cumhuriyet Meydanı'nda cenaze töreni düzenlendi. Törene Çoban'ın yakınlarının yanı sıra Amasya Valisi Salih Işık, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Gümüşhacıköy Kaymakamı Hüseyin Tekin, Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Çoban'ın cenazesi ilçe mezarlığında toprağa verildi. Amasya Valisi Salih Işık, "Demokrasimizi ve milli egemenliği korumak için canını feda eden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Devlet olarak daima ailenin yanında olunacağız" dedi.

- Amasya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Darbe Protestosunda Ölen Cankurtaran Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement