78'liler Girişimi, Çıra Kültür Derneği, Emekli-Sen'in de aralarında olduğu birçok grup 12 Eylül darbesini yapanların yargılanması için eylem yaptı. Taksim Meydanı'nda toplanan yaklaşık yüz kişilik grup Galatasaray Meydanı'na yürüdü.
Grup yürüyüşleri sırasında, "Paşa paşa yargılanacaklar", "16 Mart katliamcıları yargılansın", "Gün gelecek, devran dönecek, darbeciler halka hesap verecek" şeklinde slogan attı. Grup Galatasaray Lisesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklaması yapan Celaletin Can şunları söyledi:
"4 Nisan 2012'de, '12 Eylül ile hesaplaşmayı, 32 yıldır 12 Eylül ile işbirliği yapan tüm siyasi partileri içine alacak şekilde genişletmek, 12 Eylül davasını gerçek bir yargılamaya dönüştürmek için Ankara'da olacağız. Bu davanın sembolik bir davaya dönüşmesi, ortak acılarımızla oynanmaması için Ankara'da olacağız. Bir dönemle, bir tarihle hesaplaşmak için Ankara'da olacağız."
Grup açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı
- İstanbul/ Beyoğlu
Son Dakika › Güncel › Darbeciler Yargılansın Eylemi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.