Darbeye direnmek için cami cemaatini toplayan kahraman imam - Son Dakika
Güncel

Darbeye direnmek için cami cemaatini toplayan kahraman imam

15 Temmuz hain darbe girişiminin gecesinde camii cemaatiyle Akıncı Hava Üssü'ne giden 15 Temmuz Gazisi Erdal Bükecik, hainlere karşı direnerek kahramanlık öyküsü yazdı. Cemaat, askerlere karşı dimdik dururken hainler tarafından kurşunlandı. İmam Bükecik, yaşadıklarını anlattı ve yaralananlar hastaneye götürüldü.

13.07.2023 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darbeye direnmek için cami cemaatini toplayan kahraman imam: Erdal Bükecik

Akıncı üssü nizamiyesinde hainlerin vurduğu imam Bükecik: "Anons yaptık ve cemaati topladık. Cemaatle beraber Akıncı üssüne gittik"

ANKARA - 15 Temmuz hain darbe girişiminin gecesinde darbeci askerlere için camii cemaatiyle Akıncı Hava Üssü'ne giden 15 Temmuz Gazisi Erdal Bükecik, cemaatiyle beraber o gece kurşunların hedefi oldu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin gecesinde yurdun dört bir tarafında selalar okundu. O gece Kahramankazan Keresteciler Camisinde sela okuyan camii imamı Erdal Bükecik, okuduğu selaların ardından cemaatiyle telefonda haberleşerek Akıncı Üssü'ne gitti. Yıllardır camii de beraber saf tutan cemaat, bu sefer hainlere karşı dimdik durarak kol kola girdi. Camii cemaati o gece Akıncı Üssü'ndeki askerleri kalkıştıkları durumdan dolayı vaz geçirmek için çabalarken, hainler kurşunla karşılık verdi. O gece cemaatini toplayarak kahramanlık öyküsü yazan 15 Temmuz Gazisi imam Erdal Bükecik, yaşadıklarını İHA muhabirine anlattı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin gecesinde cemaatiyle yatsı namazını kılmaya hazırlanan Bükecik, abdest aldığı sırada üzerlerinden iki uçak geçtiğini ifade ederek, "Bunun normal olmadığını düşündüm. Yatsı namazını kılıp eve gittik. İnternete baktığımızda bir kalkışma olduğunu öğrendik. Bize müftülükten darbe olduğu, sela okumamız gerektiği hakkında mesaj geldi. Sela verdik ve 15 dakika sonra kalkan uçakların Akıncı Üssü'nden kalktığı, Akıncı Üssü'ne gidilmesi konusunda bize bir mesaj geldi. Anons yaptık ve cemaati topladık. Cemaatle beraber Akıncı üssüne gittik. Nizamiye kapısının gerisinde düz bir yere arabaları bıraktık. Oraya Kahramankazan halkı da geldi. Hep beraber nizamiye kapısına yürüdük" diye konuştu.

İnternetten meclisin bombalandığını öğrenen camii cemaati, darbeci askerlere karşı daha da kenetlenerek nizamiye kapısına yürüdü. Havaya ateş açıldığını ve helikopterle üzerlerinden geçildiğini kaydeden Bükecik, hainlere karşı 'Ne mutlu Türk'üm diyebilene' sloganları attıklarını belirterek, "Bu esnada silah sesi duyuldu. Önümüzdeki sıra yere çöktü. Onlar yere çökünce silahın havaya değil bize doğru ateş edildiğini anladık. Daha sonra elimde bir yanma oldu. Baktım elime elim kan, kurşun yediğimi o esnada anladım. Bacağımda yanma oldu pantolonuma baktım kan vardı bacağımdan da vurulduğumu anladım. Yaralanmayan kardeşlerimiz bizi Kahramankazan devlet hastanesine götürdü" ifadelerini kullandı.

Darbeye direnmek için cami cemaatini toplayan kahraman imam
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Darbeye direnmek için cami cemaatini toplayan kahraman imam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement