Davutoğlu: "Başkanlık Sistemini En İdeal Şekliyle Ele Alacağız" - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: "Başkanlık Sistemini En İdeal Şekliyle Ele Alacağız"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Esenboğa Havalimanı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamaları ANKARA - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Katar'a gitti.

28.04.2016 00:03

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Esenboğa Havalimanı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamaları ANKARA - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Katar'a gitti. Davutoğlu, Katar ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı

düzenledi.

Başbakan Davutoğlu: "Özellikle anayasanın ruhu ile ilgili kısımlarda, yani temel insan hak ve özgürlükleri, temel değerler, giriş bölümleri, bu konularda bir ön çalışma olarak da belli bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Bu çerçevede de yazım heyetimiz bazı çalışmalar yaptı ama açık bir şekilde ifade edeyim, daha bunlarda herhangi bir metin ortaya çıkmamıştır. Bu metin üzerinde yapılan spekülasyonların hiçbirinin de gerçek bir karşılığı yoktur. Bunlar aramızda tartışılacak, konuşulacak ve nihai olarak çağdaş, hukuk devleti kuralları içinde özgürlükçü bir anayasa metnini inşallah Meclisimize ve kamuoyumuza sunmayı hedefliyoruz."

Başbakan Davutoğlu: "Kendi değerlerimize atfı olan, bu çerçevede mutlaka evrensel ve milli değerleri birlikte barındıran bir metin için gayret sarf ediyoruz. Metnin özü, esası özgürlükçülüktür. Vatandaşı esas alan, insanı esas alan, devleti esas alıp milleti tanımlayan değil, milleti esas alıp devleti tanımlayan, vatandaşı merkeze alıp, diğer bütün devlet kurumlarını onun etrafında şekillendiren bir anlayışa sahibiz. Dolayısıyla bunun dışında söylenenler gerçeği yansıtmaz."

Başbakan Davutoğlu: "(Başkanlık sistemi) Bizim şu anki hedefimiz odaklandığımız husus, net, pür, iç dengeleri iyi korunmuş ve yönetimde herhangi bir yetki karmaşasına yol açmayacak bir sistemdir ki, bunun adı başkanlık sistemidir. Öncelikli olarak başkanlık sistemini en ideal, çağdaş şekliyle ve şimdiye kadar da savunduğumuz, öne çıkardığımız şekliyle ele alacağız. Kamuoyumuza bunu sunacağız."

Davutoğlu: "Başkanlık Sistemini En İdeal Şekliyle Ele Alacağız"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Davutoğlu: 'Başkanlık Sistemini En İdeal Şekliyle Ele Alacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement