Değirmenci: "Hedeflerinizden Korkmayın" - Son Dakika
Güncel

Değirmenci: "Hedeflerinizden Korkmayın"

Değirmenci: "Hedeflerinizden Korkmayın"

Yarıyıl tatiline giren binlerce öğrenci karne sevinci yaşadı.

25.01.2013 14:46

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci 2012-2013 Eğitim öğretim sömestri tatiline giren öğrencilere karneleri vererek başarılar diledi. Avcılar Denizköşkler Mahallesi Güngör Tekiner İlköğretim okulunda düzenlenen törende konuşan Değirmenci çocuklara öğütler vererek, "Hedeflerinizden hiçbir zaman korkmayın" dedi.

Avcılarda yarıyıl tatili başladı. İlçede öğrenim gören 63 bin 767 öğrenci dün karne aldı. Güngör Tekiner İlköğretim okulunda düzenlenen törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal kırık not alan öğrencilerin azarlanmaması için aileleri uyardı. Dal, "15 günlük tatilin tadını çıkarın. Dinledin" dedi.

Dal Avcılarda eğitim öğretim alanında Kaymakamlık Belediye Başkanlığı ile ortaklaşa yaptıkları çalışmalarda büyük başarılara imza attıklarını söyledi. Dal projelere ve okullara destek veren Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'ye teşekkür ettiği konuşmasında aileleri çocukların internet başında boşuna zaman harcamamaları konusunda uyardı. Dal, "İnternet ateş gibidir. İyi kullanırsan faydalanırsın, kötü kullanırsan hayallerini yakar. Çocukların sevgiye ihtiyacı var. Onlara programları hazırlayın" dedi.

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ise yarıyıl tatiline giren öğrencilere iyi bir tatil geçirmelerini temenni etti. Değirmenci Bilge adam hikayesinde olduğu başarın sırrının herkesin kendi avuçları içinizde saklı olduğunu hatırlatarak, "Sevgili çocuklar; zaman zaman moraliniz bozuk ve kendinizi mağlup hissedebilir, başarısız olduğunuzu düşünebilirsiniz. Bulabileceğiniz ilk ve tatmin edici cevap, yeterince istememiş olmanızdır. İstemek, yalnızca bir duygu değildir. Aynı zamanda eylemdir. İstemeyi anlamlı kılan onun eylem tarafıdır. İnanç ta, başarı da böyle değimlidir?.

İnanmaktan doğan bir üstünlük söz konusu ise, bu ancak inancın gerçeklerini yaşamakla mümkündür. Bütünüyle istemeyenler, bütünüyle çalışmayanlar, bütünüyle sahip olamazlar. Bütün hayalinizle , bütün ruhunuzla, bütün varlığınızla isteyin, çalışın başarı kesinlikle sizin olacaktır. Evet çocuklar; hayatınız boyunca birçok sorumluluklar, yetkiler ve mevkilerde bulunacaksınız. Yapmış olduğunuz doğru işleri yanlış gibi göstermeye çalışacaklar. Korkuya ve paniğe kapılmanızı sağlayacaklar. Sizi başarısızmış gibi göstermeye çalışacaklar. İnsanlara yalan söyleyerek, doğruyu farklı bir şekilde gizlemeye çalışacaklar. Ama siz asla korkmamalısınız. Bir kaşık yoğurt, bir tencere sütün içine düştüğünde asla korkuya kapılmaz. Sonuç, bir tencere sütün yoğurt olmasıdır. O, bir kaşık yoğurt gücünün farkındadır. Sütte boğulmak şöyle dursun, sütü yoğurt yapar." Dedi.

Avcılar Kaymakamı Savaş Tuncer de Mevlanın "Dün dün de kaldı cancağızım. Bu gün farklı şeyler yapalım" sözüyle başladığı konuşmasında gayelerinin çocukları geleceğe hazırlamak olduğunu hatırlatarak Avcılarda Eğitim alanında kat edilen başarıları anlattı." Tuncer Geleceğin bilim adamlarının Avcılardan yetişeceğini belirterek "Bilim rotası projesi, Üstün zekalı çocukların değerlendirilmesi projelerinin hayata geçiriliyor. Avcılar Eğitim çıtası her geçen yükseliyor. Özellikle Kimya, gibi dallarda Dünya Birinciliği alan İlçemiz oldukça çıtayı yükseltiyor" dedi.

Konuşmalardan sonra Güngör Tekiner ilköğretim Okulu dönem birinci ikinci ve üçüncüye karneleri ve sertifikaları Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal ve Kaymakam Savaş Tuncer tarafından verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Değirmenci: 'Hedeflerinizden Korkmayın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement