'Delikanlılık Raconu' Cinayeti - Son Dakika
Güncel

'Delikanlılık Raconu' Cinayeti

\'Delikanlılık Raconu\' Cinayeti

Kalbine tornavida batırılarak öldürülen Mustafa Kemal Çullu'nun 'delikanlılık raconu'na kurban gittiği anlaşıldı.

12.12.2011 15:24  Güncelleme: 15:31

Adana'da bıçaklanıp, kalbine tornavida batırılarak öldürülen 19 yaşındaki Mustafa Kemal Çullu'nun 'delikanlılık raconu'na kurban gittiği anlaşıldı. Cinayette karıştığı öne sürülen 2'si kardeş 4 şüpheli, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

10 Aralık'ta Seyhan Nehri üzerindeki Eski Baraj Kapakları yanında bulunan piknik alanında meydana gelen cinayet öncesinde, iddiaya göre Mustafa Kemal Çullu, dayısının kızı G.V.'nin sözlüsü Ahmet Erden'le 'bir kızla arkadaşlığına aracılık yapma' konusunda tartışı. Sözlüsünün aracılık yapmasına sinirlenen Ahmet Erden, Mustafa Kemal Çullu'yla tartışıp "Senin yaptığın delikanlılık raconuna uymaz. Biraz delikanlı ol" uyarısında bulundu. Ahmet Erden ile Mustafa Kemal Çullu arasında karşılıklı restleşmelere dönüşen tartışmalar bir ay kadar sürdü.

ANİDEN BIÇAKLARI ÇEKTİLER

Cumartesi akşam saatlerinde Ahmet Erden'i telefonla arayan Mustafa Kemal Çullu, "Eski baraja gelin, delikanlıca konuşalım. Ne gerekiyorsa yapalım" teklifinde bulundu. Ahmet Erden, yanına kardeşi 18 yaşındaki Sahil Erden arkadaşları 18 yaşındaki E. Can Çalışkan ve 19 yaşındaki Sadık Sayın'ı, Mustafa Kemal Çullu da kardeşi 17 yaşındaki E. Çullu, 19 yaşındaki Vahit Kanmaz'ı alarak buluşma yerine gitti. Bir süre baş başa konuşan Ahmet Erden ile Mustafa Kemal Çullu, aniden yanlarında getirdikleri bıçakları çekip, birbirlerine saldırdı. Uzaktan olayı gören E. Çullu ve Vahit Kanmaz ile karşı taraftaki Sahil Erden, Sadık Sayın ve E.Can Çalışkan da kavgaya karıştı.

Birbirlerine bıçaklarla saldıran taraflardan Mustafa Kemal Çullu kalbine isabet eden tornavida ve bıçak darbeleriyle ağır, diğerleri ise çeşitli yerlerinden hafif yaralandı. Ambulansla Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mustafa Kemal Çullu yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Kardeşi E.Çullu ise hayati tehlikesi bulunduğu için yoğun bakıma yatırılarak tedavi altına alındı.

'BIÇAĞI SAHİL VURDU'

Olaydan sonra kaçan şüpheliler Ahmet Erden, kardeşi Sahil Erden, Sadık Sayın ile E. Can Çalışkan yakalandı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları yapılan şüpheliler, cinayeti Sahil Erden'in işlediğini iddia ederek "Ahmet ile ölen genç konuşuyorlardı. Biz de uzaktan izliyorduk, aniden birbirlerine bıçaklarla saldırdılar. Karşı tarafta bulunanlar da müdahale edince, biz de Ahmet'e destek vermek için kavgaya girdik. Ama Mustafa Kemal Çullu'ya bıçağı Sahil vurdu" diye ifade verdi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki ifadeleri tamamlanan zanlılar, adam öldürmek ve yaralamak suçlarından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Delikanlılık Raconu' Cinayeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement