Delmenhorst'taki Toplantıda, Işid'e Karşı Aileler Uyarıldı - Son Dakika
Güncel

Delmenhorst'taki Toplantıda, Işid'e Karşı Aileler Uyarıldı

Delmenhorst\'taki Toplantıda, Işid\'e Karşı Aileler Uyarıldı

İsmim HACI AHMET OLSUN DİYE HACCA GİDİLMEZ Programda bir konuşma yapan Milli Görüş Bremen Bölgesi Hac kafile Başkanı Adem Sevgi, Hac yolculuğuyla ilgili bilgi verdi.

13.09.2014 16:43

İsmim HACI AHMET OLSUN DİYE HACCA GİDİLMEZ Programda bir konuşma yapan Milli Görüş Bremen Bölgesi Hac kafile Başkanı Adem Sevgi, Hac yolculuğuyla ilgili bilgi verdi. Sevgi, ' Hac İslamin 5 temel şartlarından birisidir. Ömrü boyunca fırsatı ve imkanı olan hacca gitmek zorundadır. Hacca gitme işini de fazla geciktirmemek lazım. Önce oğlumu evlendireyim, tatile gideyim, evimi yapayım veya işlerimi haledeyim yanlışına düşmememiz lazım. Hacca gidip gelenle şeytan daha çok uğraşır. Bu nedenle haçtan sonra daha şuurlu olmamamız lazım. Hacca ismim Hacı Ahmet, Mehmet olsun diye gitmemeli, bu niyetle gidiliyorsa gidilmemelidir. Son dönemlerde kafamıza göre bir din anlayışı yerleşti bizde. Biz haçta şunu öğreneceğiz; ibadetler niçin yapılır, ne zaman yapılır, nasıl yapılır. Biz ibaretleri Allah istedi diye ve onun verdiği ölçülerde yaparız. Hacca gitmektense biz buraya bir bina yapalım etrafında 7 defa değil 70 defa dönelim Hac olmaz. Hacca gitmeyelim fakirlere yardım edelim demekte olmaz. Allah bir ibadeti farz kıldıysa ve onda peygamberimizin de sünneti varsa o yapılmak zorundadır' dedi.

GENÇLERE SAHİP ÇIKIN SURİYE'YE GİTMESİNLER

Son yıllarda Almanya'da bir çok gencin İslam adına Suriye'ye cihada gittiğini, bunun çok yanlış bir yol olduğunu söyleyen Adem Sevgi, 'Neslimize ve çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Onları okutmalıyız. Şu sıralarda Selefilik akımı, Vahabilik akımı bütün camilerde ve her yerde yayılmış durumda. Bu akıma katılan gençler buradan Suriye'ye IŞİD'a gidiyor. Bu gençlerin ölüm haberlerini alıyoruz. Oraya giden gençler anne ve babalarının Müslüman olmadığını söyleyecek kadar ileri gidip tehditler savuruyorlar. Gençleri boş bırakmayın. Boş bıraktığınız yeri birileri doldurur. Özellikle hanımlar çocuklarıyla daha yakından ilgilenmelidir. Gençleri eğitelim ve onlarla yakından ilgilenelim' diyerek aileleri IŞİD tehlikesine karşı uyardı. Tamer Sert'e ait oto tamirhanesinde düzenlenen program sonunda misafirlere yemek verildi. Tamer Sert'te veda konuşması yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Delmenhorst'taki Toplantıda, Işid'e Karşı Aileler Uyarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement