Demir'den Borçlulara Önemli Uyarı - Son Dakika
Güncel

Demir'den Borçlulara Önemli Uyarı

Demir\'den Borçlulara Önemli Uyarı

Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanı Demir, vergi borçlarında yapılandırmadan faydalanan vatandaşlara uyarılarda bulundu.

25.06.2015 12:27

Vergi borçlarında yapılandırmadan faydalanan vatandaşlara uyarıda bulunan Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanı Demir, iki taksiti aksatanların Haziran ayındaki taksitlerini yatırmalarını aksi taktirde yapılandırma hakkını kaybedecekleri ikazında bulundu.

2014 yılında çıkan kararname ile vergi borçlarında yeniden yapılandırılmaya gidilmişti. Konu ile ilgili mükellefleri uyaran Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanı Cemal Demir, iki taksit ödemeyen mükelleflerin yeniden yapılandırmadan yararlanmaları için bu ayki taksiti mutlaka ödemeleri gerektiğini belirtti.

Demir, "Bilindiği üzere 11 Eylül 2014 tarih ve 29116 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6552 Sayılı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun ile bazı alacaklarımız yeniden yapılandırılmış ve mükelleflerimizin talepleri doğrultusunda taksitle ödeme imkanı getirilmişti.Yine aynı yasayla taksitlendirilen bu alacaklarımızın ödenmesi ile ilgili de bazı kurallar konulmuştur. Kurallardan birisi, yıl içerisinde taksitlendirilen bu alacaklarımızdan ikiden fazla taksit ihlali yapılmaması durumudur" dedi.

GEREKLİ UYARILAR YAPILDI

Haziran ayında ödenmesi gereken taksitle ilgili sözlü uyarıda bulunan Demir, bu hususta Gelir İdaresi Başkanlığınca merkezden tüm borçlu mükelleflere uyarma ve hatırlatma mahiyetinde mektup gönderildiğini söyledi.

Demir, "Özetle 2015 yılı içerisinde ilk taksit şubat ayı, ikinci taksit nisan ayı içerisinde ödendi.Mükelleflerimizden herne şekilde olursa olsun bu iki taksitini aksatanların, 2015 yılının üçüncü taksiti olan haziran ayındaki taksitlerini aksatmamaları gerekmektedir. Aksi takdirde borç yapılandırılması bozulmakta, yapılandırılmadan elde edilen imkânlarda ortadan kalkmaktadır" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Demir'den Borçlulara Önemli Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement