DURUŞMAYA ALINMAYAN AVUKATLARDAN OTURMA EYLEMİ - Son Dakika
Güncel

DURUŞMAYA ALINMAYAN AVUKATLARDAN OTURMA EYLEMİ

Deniz Poyraz cinayeti duruşması öncesi salon çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, elektronik cihazlar içeri alınmadı.

27.12.2022 13:13  Güncelleme: 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deniz Poyraz cinayeti duruşması öncesi salon çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, elektronik cihazlar içeri alınmadı. Yetki belgeli avukatların salona alınmaması üzerine avukatlar, dışarı çıkıp, Aliağa Şakran Cezaevi yerleşkesi önünde oturma eylemi yaptı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, "Duruşmaya girmeye çalıştık. Geçen celse yaşanan ve tasvip etmediğimiz; avukatların, yurttaşların suyla uzaklaştırıldığı görüntülerin bir daha yaşanmaması, adil yargılanma için Türkiye Barolar Birliği olarak burada bulunduk. Bugün burada olmamızın bu yargılamaya katkı sunmaktan başka bir nedeni yoktu. Tek beklentimiz adil yargılamaydı. İlk anından itibaren hukuksuzluklarla başladık. Duruşma salonuna X-ray cihazından sinyal vermeden girmemiz bekleniyor. Bunu kabul etmedik ve edemeyiz. Bizler avukatız. Yargılamanın asli kurucu unsurlarıyız. Mesleğimize dönük itibarsızlaştırma çabasını da kabul etmedik. Uzun süre bunun mücadelesini verdik. Daha sonra mahkeme başkanının talimatı olmadığı yönünde bir ifadeyle karşılaştık. İçerideki görevliler de başkan tarafından talimat verildiğini söylemişlerdi sonrasında aranmadan içeri girebildik. Ancak bir önceki celse verilen ve hukuki olarak dayanağı olmayan asil avukatların yanında, yetki belgesiyle duruşmaya katılan avukatların duruşmaya kabul edilmeyeceği yönündeki karardan geri adım atılmayacağını öğrenince meslektaşlarımızın olmadığı yerde kalmamızın doğru olmayacağı için duruşma salonunu terk ettik. Herkesin uzun zamandır istediği bir görüntü var. Avukatsız yargılama yapıyorlar. İçerisi bomboş. Sadece sanık avukatı var. Tek müşteki avukatı yok. Böyle bir yargılamayı kabul etmeyeceğiz. Yasal bütün yöntemleri kullanacağız" dedi. (DHA)

DURUŞMAYA ALINMAYAN AVUKATLARDAN OTURMA EYLEMİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DURUŞMAYA ALINMAYAN AVUKATLARDAN OTURMA EYLEMİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement