Deniz Şenliğinde Yağlı Direk Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Deniz Şenliğinde Yağlı Direk Heyecanı

Deniz Şenliğinde Yağlı Direk Heyecanı

Tolga YILDIRIM- Emrah GÜLANTALYA-DHA) ANTALYA'da, Kumluca Belediyesi tarafından düzenlenen Mavikent Deniz Şenliği'nde gerçekleştirilen yağlı direkten bayrağı alma yarışması renkli görüntüler oluşturdu.

01.07.2017 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tolga YILDIRIM- Emrah GÜLANTALYA-DHA)  ANTALYA'da, Kumluca Belediyesi tarafından düzenlenen Mavikent Deniz Şenliği'nde gerçekleştirilen yağlı direkten bayrağı alma yarışması renkli görüntüler oluşturdu.

Kumluca Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen Mavikent Deniz Şenliği Karaöz Koyu'nda yapıldı. Şenlik, Kumluca Belediye Başkanı Ak Partili Hüsamettin Çetinkaya'nın denize çelengi atmasıyla başladı. Kafkas oyunları dans grubu ile öğrencilerin bale gösterileri sunduğu şenliğe katılanlar müzik dinletisi eşliğinde eğlenceli vakit geçirdi. Yamaç paraşütçüleri ise gökyüzünde Türk bayrağı açarak şenliğe coşku kattı. Denizde ise ayrı bir coşku yaşandı. Türk bayraklarıyla donatılan tekneleriyle kıyıya yanaşan denizciler, sirenlerle şenlik alayını selamladı.

Şenlik kapsamında düzenlenen yüzme yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinden sonra konuşan Belediye Başkanı Çetinkaya, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın liman başkanlığı olan yerlerde kutlandığını hatırlattı. Kumluca'da liman başkanlığı olmaması nedeniyle bayram etkinliklerini şenlik kapsamında sürdürdüklerine değinen Başkan Çetinkaya, şenlik coşkusunu uzun yıllar devam ettireceklerini, bölgeye küçük bir liman yapılacağını söyledi.

YAĞLI DİREĞE YOĞUN İLGİ

Şenliğin finalinde ise yağlı direkten bayrak alma yarışması yapıldı. Yarışmaya 30 kişi katıldı. Bayrağı almaya çalışanlar zorlu anlar yaşadı. Yaklaşık 1,5 saat süren yarışmada, yağlı direkten bayrağı Alpay Taşkın almayı başardı. Başkan Çetinkaya, Taşkın'a madalya verdi. Taşkın, bayrağı kazandığı için mutlu olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Deniz Şenliğinde Yağlı Direk Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement