Derelerde Anaç Balık Seferberliği - Son Dakika
Güncel

Derelerde Anaç Balık Seferberliği

Derelerde Anaç Balık Seferberliği

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Özyanık: "Maçka’da telef olan anaç balıkların yerine derelerden anaç balık yakalama çalışmaları tüm hızı ile devam etmekte"

25.09.2013 15:13

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık, Trabzon Maçka Altındere Alabalık Üretme İstasyonu'ndaki anaç balıkların, geçen ay suya kimyasal maddelerin karışması sonucu telef olduğunu anımsatarak, telef olanların yerine derelerden anaç balık yakalama çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini bildirdi.

Özyanık, yaptığı yazılı açıklamada, olumsuz çevresel etkiler ve aşırı avlanma sonucu doğal alabalık popülasyonlarında önemli oranda azalma görüldüğüne dikkati çekerek, orman içi sulardaki doğal alabalık popülasyonlarının elverişli düzeye ulaştırılmasını, bozulan alabalık habitatlarının rehabilitasyonunu, gen kaynaklarının korunmasını ve sportif balıkçılığın geliştirilmesini amaçlayan projeleri hayata geçirdiklerini kaydetti.

Geçtiğimiz yıl 2 bin 42 yavru alabalığın doğaya bırakıldığını vurgulayan Özyanık, şu bilgileri verdi:

"2023'de 50 milyon alabalık yavrusunun yetiştirilerek orman içi sulara bırakılması hedeflenmekte. Maçka'da telef olan anaç balıkların yerine derelerden anaç balık yakalama çalışmaları tüm hızı ile devam etmekte. Toplamda 5 bine yakın anaç balık yakalanırken, en son Tunceli'de üniversitenin de desteği ile yakalanan endemik türü balıklar Maçka'daki üretme istasyonumuza gönderilmiştir." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Derelerde Anaç Balık Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement