Develi'de Lisanslı Depolama Tesisinin Temeli Atıldı - Son Dakika
Güncel

Develi'de Lisanslı Depolama Tesisinin Temeli Atıldı

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi tarafından Develi Gazi Mahallesine lisanslı depo tesisi temel atma töreni yapıldı.

06.11.2015 14:59

Çiftçimizin ürettiği birçok ürünün depolanması ve  ticaretini kolaylaştırmak, ürün sahiplerinin mallarının emniyetini sağlamak, kalitesini korumak, çiftçilerimizin ürünlerinde fiyat düşüşlerinin önlenmesi ve piyasanın dengelenmesi amacıyla; Develi Gazi Mahallesine yapılacak olan Lisanslı Depolama Tesisinin temel atma törenine Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ve üyeleri, Belediye Meclis üyeleri ile pancar ekicileri ve çiftçilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Lisanslı depolama tesisinin temel atma programının açılış konuşmasını Türkiye'nin parlayan yıldızı Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay yaptı. Akay konuşmasında; "Bu yapılan tesisin bölge halkının ihtiyaçlarını karşılaması, çiftçilerin hasat ettikleri mallarını güvenle ve uzun süre saklamaları, fiyat düşüşlerinden etkilenmemeleri, istedikleri zaman istedikleri fiyata satış yapabilmeleri, zirai alanda ekilen ve biçilen taneli ürünlerin depo ortamında saklamasının bölge insanına katma değer kazandıracaktır. Bu yatırımın değeri 10.000.000 TL.'dir, 2016 yılı hasat zamanına da yetiştirilmesi planlanmaktadır, yöre halkına hayırlı uğurlu olsun. 1 Kasım seçimleri sonucunda istikrarın devam etmesi bizleri de yatırımlara yöneltti, Develi'ye yatırımlarımız devam edecektir" dedi.
Develi Belediye Başkanı Sayın Mehmet Cabbar konuşmasında; "Çiftçimizin ürettiği birçok ürünün depolanması ve  ticaretini kolaylaştırmak, ürün sahiplerinin mallarının emniyetini sağlamak, kalitesini korumak, çiftçilerimizin ürünlerinde fiyat düşüşlerinin önlenmesi ve piyasanın dengelenmesi amacı ile kurulan Lisanslı Depolama Tesisimiz Develimize hayırlı olsun. Lisanslı depolama sisteminin Türkiye'nin parlayan yıldızı Kayseri Şeker Fabrikamızın öncülüğünde hayata geçecek olması ise bizlere ayrıca bir güven vermektedir. 2011 yılında çok sıkıntılı günler geçiren Kayseri Şeker Fabrikamız son 3,5 yılda uygulanan mali disiplin ve eldeki imkânların iyi kullanılması neticesinde, İstanbul Sanayi Odası tarafından yapılan Türkiye'deki ilk büyük 500 sanayi kuruluşu araştırmasında 2012 yılında 135. sıraya, 2013 yılında ise 101. sıraya yükselerek başarısını da taçlandırmıştır. Çiftçinin yaşam standardını yükseltmek ve ihtiyaçları doğrultusunda kaliteli hizmet sunmak amacıyla faaliyet gösteren Kayseri Şeker Fabrikası sadece Kayseri'ye yaptıkları yatırımlarla değil aynı zamanda Sivas ve Yozgat illerimize yaptıkları yatırımlarla da İç Anadolu'nun en önemli kuruluşlarından birisi olduğunu ziyadesiyle kanıtlamıştır.
Lisanslı depolama için gerekli koşulları sağlayan Develimizin ve çiftçilerimizin ürünlerinin garanti altına alınması anlamına gelen Lisanslı Deponun İlçemize hayırlar getirmesini temenni ediyor, böyle bir yatırımın Develimize yapılmasında öncülük eden Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay beyefendiye ve ekibine ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.
Konuşmacıların ardından edilen dua ve kesilen kurban ile lisanslı depolama tesisinin temeli atıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Develi'de Lisanslı Depolama Tesisinin Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement