Dha İstanbul  -  Bağcılar Halkı 15 Temmuz'un 249 Şehidi İçin Nöbete Başladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dha İstanbul  -  Bağcılar Halkı 15 Temmuz'un 249 Şehidi İçin Nöbete Başladı

12.07.2017 11:50

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ilçe halkı "Unutmadık, Unutturmayacağız" sloganıyla meydanlarda nöbete başladı.

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ilçe halkı  "Unutmadık, Unutturmayacağız" sloganıyla meydanlarda nöbete başladı.

15 Temmuz Darbe Girişiminin birinci yıl dönümü sebebiyle düzenlenen etkinliklerde Bağcılar'ın değişik noktalarında buluşan üzerlerinde "15 Temmuz 2016" yazılı tişörtler bulunan on binlerce ilçe sakini, meşale ve Türk bayrakları eşliğinde Bağcılar Kirazlı Metrosu Etkinlik Alanına kadar yürüdü. Program, Kuran-ı Kerim tilaveti ve Mehter Takımının verdiği konserle başladı.

'15 TEMMUZ'DA TANKLARIN BAĞCILAR'DAN GEÇMESİNE İZİN VERMEDİK"

Bağcılar'ın 15 Temmuz'un ardından 27 gün boyunca en heyecanlı semtlerden biri olduğunu söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Vatandaşlarımız çok vefalıdır. Darbe gecesi havalimanı başta olmak üzere birçok noktada mücadele verdiler. Biz o gece Bağcılar'a tank sokmadık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimatı verdiğinde vatandaşlarımız 24 saat nöbet tuttu. Böyle bir millet o heyecanla yıl dönümünü bekliyordu" diye konuştu.

"KOYNUMUZDA YILAN BESLEMİŞİZ"

Alanda nöbet tutan vatandaşlardan Gülümser Almaz, "15 Temmuz benim için büyük ihanet ve büyük cesarettir. Halkın dirilişidir. Birlik ve beraberliğin sesidir 15 Temmuz. Asla unutmayalım, unutturmayalım" dedi. Diğer bir ilçe sakini Asuman Zirek ise, "15 Temmuz denilince aklıma koynumuzdaki beslediğimiz yılanların ihaneti geliyor. Milletimizin uyanışıdır. Rabbim bir daha bize darbe yaşatmasın. Bir daha darbe yaşarsak, Allah'ın izniyle hiç kimse bu vatana göz dikemez" diye konuştu.

15 Temmuz meydan nöbetleri boyunca Bağcılar Etkinlik Alanında kurulan platoda her akşam "Çizmeyi Aşanların Hikayesi" ve 3 boyutlu tiyatro canlandırması yapılacak.

Görüntü Dökümü:

-----------

Meydandaki kalabalık

Etkinlikten detaylar

-Çağırıcı'nın açıklaması

Almaz'ın konuşması

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul  -  Bağcılar Halkı 15 Temmuz'un 249 Şehidi İçin Nöbete Başladı - Son Dakika


Advertisement