Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-12

Dha Yurt Bülteni-12

1)KALP SPAZMI GEÇİREN MİLLETVEKİLİNİ SICAK HAVA ETKİLEDİAdalet Yürüyüşü'nde Hendek 2. Organize Sanayi Bölgesi mevkiinde mola verildi.

30.06.2017 14:45

1)KALP SPAZMI GEÇİREN MİLLETVEKİLİNİ SICAK HAVA ETKİLEDİ

Adalet Yürüyüşü'nde Hendek 2. Organize Sanayi Bölgesi mevkiinde mola verildi. Hava sıcaklığı 33 dereceyi gösterirken, hissedilen sıcaklık daha da yüksek oldu. Yürüyüşün vermiş olduğu yorgunluk ve sıcak hava nedeniyle bunalanlar mola yerine gelindiğinde akaryakıt istasyonunda ihtiyaçlarını giderirken, yanlarında getirdikleri yiyecekleri yediler. Gölgelik alanlara sığınanlar ayakkabılarını çıkararak dinlendi. Ayakları şişenler soğuk su dökerek rahatlamaya çalıştı. Yürüyüşe öğleden sonra devam edilecek.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Milletvekilinin Sakarya dan helikopterle sevkedilmesinden görüntü geçildi

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

SAKARYA/DHA

============================================================

(YENİDEN)

2)ALANYA'DA ORMAN YANGINI 10 HEKTARDA ETKİLİ, ARAZÖZ ALEVLERİN ORTASINDA KALDI

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde sabah saatlerinde başlayan orman yangını, 10 hektarlık alanda etkili oldu. Yangına karadan ve havadan müdahale sürerken sıcak hava ve rüzgar, müdahaleyi güçleştirdi. Yangına müdahale eden 1 arazöz ve işçilerin alevlerin ortasında kaldığı ve telsiz bağlantısının kesildiği belirtildi, çevredeki 15 ev ise tahliye edildi.

Alanya merkeze yaklaşık 1 saat uzaklıktaki Sapadere Kanyonu Cinaliler mevkiinde bugün saat 10.00 sıralarında bilinmeyen nedenle orman yangını çıktı. Sıcak hava ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına karadan ve havadan müdahaleye başlandı. 1 amfibik uçak ve 4 helikopter havadan alevlere müdahale ederken, 32 arazöz, 3 dozer ve işçiler de bölgeye hareket etti. Çevre ilçelerden de itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı ekipler destek için yangın noktasına yönlendirildi.

ŞİDDETLİ RÜZGAR ÇALIŞMALARI ETKİLEDİ

Toros Dağları'nın zirvesindeki yangının 10 hektarlık bir alanda etkili olduğu belirtilirken, şiddetli rüzgar karadan yangına müdahale edilmesini olumsuz etkiledi. Uçak ve helikopterler aralıksız yangın bölgesine sorti yaparak havadan su bıraktı.

EVLERE YAKLAŞTI

Yangın bölgedeki yerleşim yerlerine 100 metre kadar yaklaşırken, burada oturanlar yangının büyümesi ihtimaline karşılık tahliye edildi. Yangın noktasına jandarma ekipleri de sevk edilirken, bölgeye ulaşımı sağlayan karayolu güvenlik amacıyla kapatıldı.

Yangına müdahale için olay yerine giden bir arazözün alevlerin içinde kaldı. Alevlerin ortasında kalan ekiple telsiz bağlantısının kesildiği, ekiplerin bölgeye ulaşmaya çalıştığı kaydedildi. Yangının hızla büyümesi nedeniyle tedbir amaçlı çevredeki 15 ev boşaltıldı. Yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığı ancak rüzgarın çalışmaları olumsuz etkilediği belirtildi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Yangından görüntü

-Söndürme çalıymaları

-Havadan müdahaleden görüntü geçildi

Engin ANAK/ALANYA (Antalya), -

===========================================================

KAZDAĞLARI'NDA KUNDAKLAMA ŞÜPHESİ YARATAN ORMAN YANGINI (EK

3)KONTROL ALTINA ALINDI

Balıkesir'in Edremit İlçesi sınırındaki Kazdağları'nda, ormanlık bölgede 4 ayrı noktada aynı anda başlayan yangın, kontrol altına alındı. Yangının 1 haktarlık alanda etkili olduğu öğrenildi. Ekipler, bölgede soğutma çalışması yapıyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Fatih Emrah ERDOĞAN/ EDREMİT (Balıkesir),

======================================================

4)DİYARBAKIR LİCE'DE ÖLDÜRÜLEN PKK'LILARDAN BİRİ 'YEŞİL' LİSTE İLE ARANIYORDU

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi kırsalında dün gerçekleştirilen ve 3 PKK'lının etkisiz hale getirildiği operasyonda öldürülen teröristlerden birinin arananlar listesinin 'yeşil' kategorisindeki 'Serhıldan' kod adlı Hakan Kızıl olduğu açıklandı. Güvenlik birimleri diğer teröristlerin Hakan Özünlü ve Sinan Yüksel olduğunu belirledi. Valilikten dün yaptığı açıklamada, Lice İlçesi Kutlu Köyü Kerpiçören Mezrası bölgesi ile ilgili alınan bir istihbari bilginin değerlendirilmesi sonucu gerçekleştirilen operasyonda 3 bölücü terör örgütü mensubunun silahları ile birlikte etkisiz hale getirildiği belirtildi. İçişleri Bakanlığı'ndan bugün yapılan bilgilendirmede, öldürülen 3 PKK'lıdan 2'sinin terör örgütünün yöneticisi pozisyonda olduğu ve aranan teröristler listesi ile arandıkları belirtilmişti.

Güvenlik birimleri, dünkü operasyonda etkisiz hale getirilen 3 PKK'lının, 'Serhıldan' kod adlı Hakan Kızıl, 'Farkin Demhat' kod adlı Hakan Özünlü ve 'Rubar' kod adlı Sinan Yüksel olduğunu belirtiler. Aynı kaynaklar, Hakan Kızıl'ın 1981 İzmir doğumlu olduğu ve Diyarbakır Kulp ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu, örgütün Diyarbakır bölgesindeki mali birim sorumlusu olduğu ve 'Aranan teröristler' listesinde yeşil kategoride olduğunu belirledi.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Diyarbakır Valiliği'nden dün yapılan açıklama şöyle:

"Lice İlçesi Kutlu Köyü Kerpiçören Mezrası bölgesi ile ilgili alınan bir istihbari bilginin değerlendirilmesi neticesinde Bölücü terör örgütü mensuplarını arayıp bularak etkisiz hale getirmek maksadıyla, 29 Haziran 2017 Perşembe günü saat 02.00'dan itibaren icrasına başlanılan operasyon kapsamında 29 Haziran 2017 günü saat 16.30 itibariyle; 3 terörist, 1 adet M-15 P. Tf., 4 adet AK-47 Kalaşnikof P. Tf., 5 adet el bombası, 1 adet silah üstü termal, 1 adet büyük telsiz ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Bölgede yapılan temas aramasında 3 adet tabanca, 6 adet av tüfeği, 1 adet HP marka laptop, 6 adet sırt çantası, 4 adet met, 1 adet telsiz mikrofonu, 2 adet radyo, 1 adet panço, 3 adet not defteri, 3 adet kot pantolon, 2 adet kumaş pantolon, 5 adet gömlek, 1 adet hücum yeleği, 1 adet koltuk altı tabanca kılıfı ve 1 adet şal bulunmayı müteakip, muhafaza altına alınmıştır. 'Terör örgütüne üye olma' ve 'Kasten adam öldürme' suçlarından aranma kaydı bulunan 1 şüpheli Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile gözaltına alınarak adli işlemlere başlanılmıştır."

DİYARBAKIR, -

========================================================

5)DİYARBAKIR VALİSİ GÜZELOĞLU: TERÖR UNSURU TAMAMEN YOK OLANA KADAR MÜCADELE KARARLILIKLA DEVAM EDECEK

DİYARBAKIR Valiliğine atanan Hasan Basri Güzeloğlu, terörle mücadelenin kesin, kararlı ve her açıdan tüm boyutlarıyla sürdürülmesinin devam edeceğini belirterek, "Diyarbakır ve bu ülkenin terör tehdidi ortadan kalkana kadar,  bu unsur tamamen yok olana kadar güvenlik güçlerimizin, silahlı kuvetlerimizin, korucularımızın ve halkımızın bu mücadelesi karalılıkla devam edecek" dedi. Valilik Kararnamesiyle Kocaeli Valiliğinden Diyarbakır Valiliğine atanan Vali Hasan Basri Güzeloğlu eşi Ayşe Güzeloğlu ile birlikte Diyarbakır'a geldi. Vali Güzeloğlu'nu havalimanında Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, kamu kurum müdürleri karşıladı. Havalimanında kendisini karşılayanlara teşekkür eden Vali Güzeloğlu, burada gazetecilere açıklama yaptı.  Diyarbakır Valisi olarak, Diyarbakır'da olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır'ın medeniyet geçmişinin kadim kenti, kültürün çok önemli bir merkezi ve inanç dünyasının sahabeler şehri olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle Diyarbakır Türkiye'nin mührü ve kalbidir. Diyarbakır'a hizmet etmek büyük bir mesuliyet onur ve şereftir. İnşallah bu andan itibaren Diyarbakır'a hizmet etme onurunu heyecanını  ve bu noktadaki gayretini çok içten hissederek Diyarbakır'ı daha iyiye daha güzele ve daha gelişmiş kent gerçeğine taşımaya gayret edeceğiz. O noktada en büyük yardımcımız da Diyarbakırlı hemşerilerimiz olacak, görev süremiz boyunca Diyarbakır'ın her kişisine her meselesine ve her kesimine dokunarak dertlerini, dertlerimiz, sevinçlerini sevinçlerimiz kabul ederek hizmet etmeye gayret edeceğiz. Şüphesiz terörle mücadelenin kesin, kararlı ve her açıdan tüm boyutlarıyla sürdürülmesi devam edecek. Diyarbakır ve bu ülkenin terör tehdidi ortadan kalkana kadar, bu unsur tamamen yok olana kadar güvenlik güçlerimizin, silahlı kuvetlerimizin, korucularımızın ve halkımızın bu mücadelesi karalılıkla devam edecek. Bunun yanı sıra  önceliğimiz sosyal ve ekonomik kalkınmada yeni bir dönem başlatmak olacak, insanımıza dokunarak, onlarla buluşarak  gönül köprüleri kurarak yöneten ve yönetilen devlet ve millet ilişkisinin güven temelinde inşallah daha güzele taşımaya gayret edeceğiz. Ekonomik kalkınmada Diyarbakır'ın büyük bir birikimi müthiş bir potansiyeli var. Bölgenin ve yakın coğrafyasının merkezi  olan bu kadim kentte ekonomik alt yapıyı şüphesiz iş ve istihdam, üretim temelinde yeni bakış ele alacağız."

Yaklaşık 3 yıl Kocaeli Valiliği yaptığını belirten Vali Güzeloğlu, "Bugün Kocaeli'nin selamlarını getirirken, tüm Diyarbakır'a aynı zamanda oradaki bütün dostluklarımızı ekonomik, ticari üretim yapan organize sanayi bölgelerimizi bu anlamda Diyarbakır'ın potansiyeline katkı koyabilecek bütün ekonomik paydaşlarımızın da bu uğurdaki gayretini, niyetini ve şüphesiz bu noktadaki isteklerini getirdik. Bizim amacımız ve çabamız ekonomik kalkınmada üretim ve istihdam temelinde Diyarbakır'ın kalkınmasına bu bağlantıların bu dokunuşların mümkün olduğu kadar azami olmasını sağlamaktır. Hedefimiz insanımızın mutluluğu, huzur ve güven  ve teminin tesis edilmesidir. Her açıdan Diyarbakır bunu  hak etmektedir.. Biz bu çaba ve uğraş içerisinde olacağız"dedi.

Vali Güzeloğlu daha sonra Sur İlçesine giderek burada esnaflarla selamlaştı. Vali Güzeloğlu ile beraberindekiler daha sonra Ulu Cami'de Cuma namazı kıldı. Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun kentteki gezisi devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

-Vali Güzeloğlu ve eşinin alana gelmesi

-Kamu kurum müdürleriyle selamlaşması

-Sur ilçesine gelmesi

Esnaflarla selamlaşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,

=========================================================

6)MAHALLELİNİN SU TEPKİSİ

ANTALYA'nın Serik İlçesi'ne bağlı Belek Mahallesi'nde oturanlar evde sularının az aktığı, son dönemde ise sık su kesintileri yaşadıkları için mağdur olduklarını belirterek, yetkililerden soruna çözüm bulmalarını istedi.

Serik'in turizm merkezi Belek Mahallesi sakinleri evlerinde suların az aktığı, son 15 gündür de zaman zaman uzun süreli su kesintileri olması nedeniyle mağdur olduklarını söyledi. Bölge halkı yetkililerden bu sorunun bir an önce çözülmesini isterken, turizmin gözbebeği Belek'te böyle bir sorunun olmasının çok üzücü olduğunu anlattı.

Mahalleli adına konuşan Serap Sözmen, Ali Karacula, Emine Ateş, Mehmet Sevay, Oğuzhan Yener ve Yusuf Danacı şikayetlerini şöyle aktardı:

"Burası Belek Mahallesi Mimar Sinan Caddesi 72, 73, 74 ve 75'inci sokaklar. 2 yıl önce sitelerimizin yanına 5 yıldızlı bir otel inşaatı başladı. İnşaat başladıktan sonra sularımız az akmaya ve kesintiler başladı. Evlerimiz dubleks olduğu için üst katlara su çıkmıyor. Son 15 gündür ise bu sıkıntı daha da büyüdü. Bu sıkıntıdan dolayı bulaşıklarımızı yıkayamıyoruz. Kirli tabaklarımız birikiyor. Banyo yapmak için alt kattan üst kata damacanalara doldurarak su taşıyoruz. Yaşlı kişiler banyo bile yapamıyor. Bahçelerimizdeki bitkiler kurudu. Aynı şekilde belediyenin parkları bile kurudu. ASAT'a defalarca konuyu ilettik.

Sürekli mazeret üretiyorlar. Turizmin başkenti Belek'e bu tablo hiç yakışmıyor."

Görüntü Dökümü:

------------------------

Genel detay

Vatandaşların mutfağında biriken bulaşık

Az akan su

Vatandaşlarla röp

114 MB/// 03.30"

Haber- Kamera: Namık Kemal KILINÇ/SERİKA(Antalya),

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement