Dikili'de Anlamlı 8 Mart - Son Dakika
Güncel

Dikili'de Anlamlı 8 Mart

Dikili\'de Anlamlı 8 Mart

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Dikili'de bir başka kutlanacak.

05.03.2013 14:10

Adalet isteminin yineleneceği etkinlikte Şakran Cezaevinde yatan emekli Yazı İşleri Müdürü Canan Işık onur konuğu olacak. Dikilili Kadınlar, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'e teşekkür edecek. Eşi tarafından 22 bıçak darbesiyle öldürülen Selma Civek anılacak. Hazırlanan zengin program ile kadınların sorunları dile getirilecek 'İş, Ekmek, Özgürlük ve Adalet' istenecek.

Dikili Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Dikili Kadın Dayanışma Merkezi, Dikili Kent Konseyi, Dikili Engelliler Dayanışma Derneği, Dikili Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Eğitim-Sen, KESK ve Hacı Bektaş Veli Derneği katkılarıyla bir program hazırladı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce hazırlanan program Dikili'de bir başka kutlanacak. Dünya kadınlarının cins ayrımcılığına karşı birlik, mücadele ve dayanışma günü olduğunun vurgusu yapılacağı günün onur konuğu, yanlışlıkla yapılan usul hataları yani şekil suçundan dolayı Şakran Cezaevinde yatan Dikili Belediyesi emekli Yazı İşleri Müdürü Canan Işık olacak. Canan Işık'ın cezaevinden göndereceği mesaj okunacak. Ayrıca Dikili'de Kadın Dayanışma Merkezi'ni yaşama geçiren, kadınların iş, ekmek ve özgürlük mücadelelerine her zaman öncülük eden, 8 Mart'ı Dikili Belediyesi'nde çalışan kadınlara tatil ilan eden Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'e Dikilili Kadınlar teşekkür edecekler. Adalet isteminde bulunacaklar. Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'de programa ses kaydı ile katılacak.

Dikili'de boşanmak istediği eşi tarafından 22 bıçak darbesiyle öldürülen Selma Civek'in de anılacağı program saat 12.00'de Atatürk Meydanında Kadın Kitapları Standı ve Kadın Ressamların Resim Sergisi ile başlayacak. Bergama ve Şakran cezaevlerinde usul hatası yüzünden ceza alan 8 kişi için 'Adalet için Kermes' adıyla dayanışma yapılacak. Saat 15.30'da ise İş, Ekmek, Özgürlük ve Adalet için yürüyüş yapılarak Atatürk Meydanı'nda Dikilili Kadınların ortak bildirisi okunacak. 16.30'da Rize ve Antep yöresi Kadın Halk Oyunları gösterisi, 17.00'de Roman Dans Topluluğu, 18.00'de Dikili Belediyesi Kadın Tiyatrosu Sokak Oyunu oynayacak. Akşam saat 20.00'de Dikili Belediyesi Kültürevi'nde Yenikapı Tiyatrosu'nun yazar Işıl Özgentürk tarafından yazılan 'Avluda' adlı oyunu oynanacak. Bu yıl düzenlenecek olan etkinlikte bir ilkte Dikilili Kadınların oluşturduğu Müzik Dinletisi olacak. Yine Dikili Belediyesi Kültürevi'nde olacak dinleti saat 21.00'de başlayacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dikili'de Anlamlı 8 Mart - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement