Dikili'de Barış Günleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Dikili'de Barış Günleri Başladı

Dikili\'de Barış Günleri Başladı

Dikili Belediyesi'nin '1 Eylül Dünya Barış Günü' nedeniyle düzenlediği 'Dikili Barış Günleri' adıyla hazırlanan etkinlikler de ilk güne 'Barış' çığlıkları damgasını vurdu.

02.09.2013 10:08

Dikili barış gününü komşu ile birlikte kutluyor

Dikili Barış Günleri, Dikili Sanat Sokağı'nda 'Barışı Çocuklardan öğreniyoruz' adıyla açılan resim sergisi ile başladı. Çizgi Sanat Evi'nden Behçet Urgun tarafından organize edilen sergiye Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, Kent Konseyi Başkanı ve Meclis Üyesi Erdoğan Doğan, Jeotermal Başkanı ve Meclis Üyesi Hüseyin Çelik ile vatandaşlar katıldı. Çocukların çizdiği ve beğeni ile izlenen resimler sergisi ardından bisikletçiler 'Barışa Pedal' sürmek için Atatürk Meydanında buluştular. CAT Bisiklet Topluluğu ile Dikili Bisiklet Gönüllüleri tarafından organize edilen etkinliğe onlarca bisikletli ile birlikte Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'de katıldı. Atatürk Meydanı'ndan başlayan bisiklet turuna katılan Özgüven yaklaşık 10 Km boyunca barışa pedal bastı. Atatürk Meydanı'nda ayrıca Ege Deniz Anaokulu ile birlikte çocuklar için ücretsiz oyun grupları kuruldu, çocuklara ücretsiz pamuk helva ve macun dağıtıldı. Belediye Başkanı Osman Özgüven burada yüzlerini boyayan, oyun gruplarında oynayan ve hamur çalışmalarına katılan çocuklarla da vakit geçirdi.

Savaş istemiyoruz

Akşam Atatürk Meydanında yapılan ve yaklaşık 2000 kişinin izlediği etkinliklerde ise Midilli küçük Asya Göçmenleri Derneği Halk Dansları Topluluğu ile Dikili Belediyesi Dans Topluluğu gösterileri dakikalarca alkışlandı. Burada konuşma yapan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven; "1 Eylül Dünya Barış Günü hepinize kutlu olsun. Yıllardır barış için çırpınıyoruz. Ama kendilerini iktidar zanneden birileri de savaş için çığlıklar atıyorlar. Savaş istiyor muyuz? Biz savaş istemiyoruz. Çocuklarımızla, tüm dünya insanlarıyla birlikte barış içinde bir arada yaşamak istiyoruz. Bizi savaştırmak isteyenler, artık savaştıramayacaklar. Bu savaşı biz kazanacağız. Barış kazanacak" dedi. Özgüven sözlerini Türkçe ve Yunanca 'Yaşasın barış, zito irini' diye bitirdi. Özgüven daha sonra Yunanlı konuklarla birlikte halay çekti.

Kent Konseyi Başkanı Erdoğan Doğan ise yaptığı konuşmada; "Biz sadece barış istiyoruz. Türkiye'de barış, dünyada barış " dedi. Geceye gezi olayları yaralılarından olan Mustafa Coşar'da katıldı. Mustafa Coşar yaptığı konuşmada 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam' dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Osman Özgüven katılımlarından dolayı Midilli küçük Asya Göçmenleri Derneği Halk Dansları Topluluğu'na, Kent Konseyi Başkanı Erdoğan Doğan ise Dikili Belediyesi Halk Oyunları Topluluğuna barış plaketi verdiler. Dikili Belediye Tiyatrosu'nun Sokak oyunuyla katıldığı Atatürk Meydanı'nda ki gecede belgesel yapımcısı ve yazar Nazım Alpman'ın 'Çapulcular adlı belgeseli de gösterildi.

Gençlere taş çıkardı

Dikili Belediyesi'nin 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlediği Dikili Barış günlerinde, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven sergilediği performansla gençlere taş çıkarttı. Sergi açılışından sonra düzenlenen 10 km'lik Barış'a Pedal Bisiklet Turu'na kendi bisikletiyle katılan Özgüven daha sonra oyun gruplarında çocuklarla vakit geçirdi. Vatandaşlarla bolca fotoğraf çektiren Özgüven, Yunanlı konuklarla da halay çekti.

Dikili Barış Günleri'nin 2.gününde ise Nazım Hikmet Parkı'ndan Atatürk Meydanı'na barış yürüyüşü yapılacak, Atatürk Meydanı'nda ki barış gecesinde ise Yüksek Sadakat bir konser verecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dikili'de Barış Günleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement