Dikiliş nedenleri görüntüsü kadar dikkat çekici - Son Dakika
Güncel

Dikiliş nedenleri görüntüsü kadar dikkat çekici

Dikiliş nedenleri görüntüsü kadar dikkat çekici Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde bir tren istasyonuna dikilen ağaçlar görüntüsü kadar dikiliş amacıyla da dikkat çekiyor Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde bir tren istasyonuna dikilen ağaçlar görüntüsü kadar dikiliş amacıyla da dikkat çekiyor.

17.11.2022 12:15  Güncelleme: 12:22

Dikiliş nedenleri görüntüsü kadar dikkat çekici

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde bir tren istasyonuna dikilen ağaçlar görüntüsü kadar dikiliş amacıyla da dikkat çekiyor

SİVAS - Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde bir tren istasyonuna dikilen ağaçlar görüntüsü kadar dikiliş amacıyla da dikkat çekiyor.

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde bağlı Subaşı köyünde bulunan Subaşı tren istasyonu görenlerin ilgisini çekiyor. 1970'li yıllarda Devlet Demir Yolları çalışanları tarafından, kışın oluşan sürgünü engellemek amacıyla dikilen ağaçlar zamanla büyüyerek adeta mini bir ormana dönüştü. Yüzlerce ağacın büyümesiyle hem raylar kardan kapanmadı hem de bozkır yeşerdi. Bozkırın ortasındaki vaha görüntüsüyle mest ederken istasyon ise drone ile havadan görüntülendi.

"Karı engellisinde demir yolunu kapatmasın diye ektiler"

Köy sakinlerinden İsmail Gözübek, kar raylardan korumak için ağaçların dikildiğini söyleyerek, " Devlet Demiryolunun boş arazisi vardı. Bu arazi boş durmasın hem de kar çok yağıyordu o zamanlar rayları kapatıyordu. Boş arazide gelişmiş olur diyerek çam ağaçlarını diktiler. Karı engellisinde demir yolunu kapatmasın diye ektiler. Dökülen kozaklarını toplayıp ateş yakıyorlar" dedi.

Dikiliş nedenleri görüntüsü kadar dikkat çekici
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dikiliş nedenleri görüntüsü kadar dikkat çekici - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement