Dile Kolay Tam 378 Yıldır Ayakta - Son Dakika
Güncel

Dile Kolay Tam 378 Yıldır Ayakta

Dile Kolay Tam 378 Yıldır Ayakta

378 yaşındaki sakız ağacı Bakırköy Belediyesi'nin koruması altında çiçek açmaya devam ediyor.

08.03.2013 13:03

Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi'nin bahçesinde bulunan 378 yaşındaki sakız ağacı Bakırköy Belediyesi'nin koruması altında çiçek açmaya devam ediyor.

Bakırköylülerin de ilgiyle incelediği 378 yaşındaki sakız ağacının önüne yurttaşların merak ettiklerinin cevabını almaları için plaket de astıklarını belirten Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen," Dile kolay tam 378 yaşındaki sakız ağacı hala dimdik ayakta ve çiçek açmaya devam ediyor. Sakız ağacı belediyemizin koruması altında. Fransız devrimi, 1. ve 2. dünya savaşları, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması , Marmara Depremi gibi önemli tarihi olayları ve afetleri gören sakız ağacı umuyorum yüzyıllar boyunca daha çiçek açmaya devam edecek."dedi.

Sakız Ağacı ile teknik bilgi de veren Başkan Ünal Erzen," İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'nden değerli öğretim üyesi Prof. Dr. Cahit Şat'ın yaptığı çalışmaya göre sakız ağacının soyu botanik bilimine göre Anacadiaceae Familyası, Pistacia Atlantica Desf. adında bir türü, 229 cm gövde çevresi, 72.93 cm gövde çapı, 7.90-8.10 boyu vardır. Doğum tarihi de 1635 Mart'tır."şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dile Kolay Tam 378 Yıldır Ayakta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement