Dışişleri Bakanı Fidan, Libya'ya geçti - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya'ya geçti

07.02.2024 20:47  Güncelleme: 01:54

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Malta'daki temaslarını tamamlayarak Libya'ya geçti. Fidan, Libya'da yapacağı görüşmelerde ikili ilişkileri ve bölgesel konuları ele alacak. Türkiye'nin Libya'da tekrar bir çatışma yaşanmaması için yapıcı bir politika izlemeyi sürdürdüğüne dikkat çeken Fidan, bölünmüşlüğün barışçıl bir yöntemle çözülmesi gerektiğini belirtti.

- Dışişleri Bakanı Fidan, Libya'da

TRABLUS - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Malta'daki temaslarını tamamlayarak Libya'ya geçti.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Malta ziyaretini tamamladı. Bakan Fidan Türkiye saatiyle 12.20'de Libya'nın başkenti Trablus'a geldi. Fidan, Libya Kabine İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Adil Cuma ve Başbakan Danışmanı İbrahim Dubeybe tarafından karşılandı.

Fidan, gün içerisinde Libya'da yapacağı görüşmelerde ikili ilişkileri ve bölgesel konuları ele alacak.

"Libya'da Doğu ve batı arasındaki mevcut bölünmüşlüğün kalıcı hale gelmesini istemiyoruz"

Öte yandan Dışişleri Bakanı Fidan, dün Valetta'da Maltalı mevkidaşı Ian Borg ile düzenlediği ortak basın toplantısında Trablus'u ziyaret edeceğini açıklamıştı.

Fidan, Türkiye'nin Libya'da tekrar bir çatışma yaşanmaması için yapıcı bir politika izlemeyi sürdürdüğüne dikkat çekerek, "Libya'nın sorunlarını diyalogla çözmesini istiyoruz. Doğu ve batı arasındaki mevcut cari bölünmüşlüğün kalıcı hale gelmesini istemiyoruz. Belli bir süreç içerisinde ve diyalog yoluyla bu bölünmüşlüğün bütün tarafların razı olacağı şekilde barışçıl bir yöntemle çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz ve bu yoldaki çalışmalarımız devam ediyor" demişti.

Fidan'ın Trablus'taki temaslarını tamamlamasının ardından gece saatlerinde Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakanı Fidan, Libya'ya geçti - Son Dakika


Advertisement