Dışişleri Bakanlığı'ndan Libya'ya Seyahat Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Bakanlığı'ndan Libya'ya Seyahat Uyarısı

Dışişleri Bakanlığı, Libya'dan ayrılmak isteyen vatandaşlara Tobruk ve Labrak'ta devam eden düzensiz uçuşlardan istifade etmeleri tavsiyesinde bulundu.

02.08.2014 20:19  Güncelleme: 20:58

Dışişleri Bakanlığı, Libya'ya'dan ayrılmak isteyen vatandaşlara, sınıra doğru seyahatten önce sınır kapısının kapalı olma ihtimaline karşılık, kapıyla ilgili güncel bilgiyi almaları, ülkenin batısında Misurata, doğusunda ise Tobruk ve Labrak'ta devam eden düzensiz uçuşlardan istifade etmeleri tavsiyesinde bulundu.

DAHA ÖNCE YAPILAN UYARI HATIRLATILDI

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Libya'da bulunmak için zorunlu sebepleri olmayan vatandaşların ülkeden ayrılmaları ve zorunlu olmadıkça Libya'ya seyahat etmemeleri yönünde daha önce yapılan açıklamalar hatırlatıldı.

ÖNCELİKLİ SEÇENEK TUNUS ANCAK SINIR KAPILARINA DİKKAT

Önceki açıklamalarda, Libya'daki vatandaşlara ülkeyi terk etmeleri için öncelikli seçenek olarak karayoluyla Tunus'a geçmeleri önerildiği aktarılırken, Tunus-Libya sınırının kapatıldığı yönündeki bilgiler ve sınır kapısındaki ciddi yoğunluk dikkate alınarak, "Tunus'a seyahat edecek vatandaşların, sınır geçişlerine izin verilmemesi olasılığını göz önünde tutmalarının ve sınıra doğru seyahatten önce sınır kapısına ilişkin güncel bilgiyi almalarının" yararlı olacağı vurgulandı.

"BU UÇUŞLARI KULLANIN"

Uyarıda şu tavsiyelere yer verildi: "Yerel hava yollarının Batı Libya'da Misurata'dan, Doğu Libya'da ise Tobruk ve Labrak'tan düzensiz uçuşları sürmektedir. Vatandaşlarımızın bu uçuşlardan istifadeyle ülkeden ayrılmaları tavsiye edilmektedir.

Vatandaşlarımızın Bakanlığımızca yapılabilecek uyarı ve duyuruları takip etmeleri, her hal ve karda şahsi güvenlikleri için mümkün olan tüm tedbirleri almayı sürdürmeleri yerinde olacaktır."

Dışişleri Bakanlığı\'ndan Libya\'ya Seyahat Uyarısı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakanlığı'ndan Libya'ya Seyahat Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement