Ditib'den Sinagoga Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Ditib'den Sinagoga Ziyaret

Ditib\'den Sinagoga Ziyaret

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Aşağı Saksonya ve Bremen Eyalet Birliği Başkanı Yılmaz Kılıç Osnabrück'taki Yahudilere ait sinagogu ziyaret etti.

22.04.2015 14:43

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Aşağı Saksonya ve Bremen Eyalet Birliği Başkanı Yılmaz Kılıç Osnabrück'taki Yahudilere ait sinagogu ziyaret etti. Osnabrück'teki DİTİB cami dernek üyeleriyle birlikte Sinagoga giden Yılmaz, burada göreve yeni başlayan din adamına 'Hayırlı olsun' dedi. Heyet daha sonra sinagogu gezdi tarihi hakkında bilgi aldı.

BİLGİ ALIŞ VERİŞİ YAPILDI

DİTİB'in Osnabrück'te bir sinagogu en son 2007 yılında ziyaret ettiğini hatırlatan Yılmaz Kılıç, "Amacımız göreve yeni başlayan din adamına hoş geldin demekti. Bence de yararlı bir ziyaret oldu. Onlarda en kısa zamanda bizleri ziyaret edeceklerini söyledi. Görüşmede sadece dini konular konuşuldu, bilgi alış verişi yapıldı. Bu kent Almanya'ya örnek olacak bir kenttir. Almanya'da tek Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi ortak yapımı ilkokul bulunmaktadır. İsmi Drei-Religionen-Schule olan okulda üç dine mensup çocuklar eğitim görmekte birlikte büyümekte ve güzel projelere imza atmaktadır. Bu kentte Almanya'daki tek İlahiyat Fakültesi bulunmaktadır. Osnabrück bizim için özel bir yerdir" diye konuştu.

RESİM

mu-sina 1 (DİTİB Aşağı Saksonya ve Bremen Eyalet Birliği Başkanı Yılmaz Kılıç Osnabrück'te sinagogu ziyaret etti sağdaki kısa kişi)

mu-sina 2 DİTİB sinagogu ziyaret etti. Cami derneği üyeleri Yahudi din adamıyla resim çektirdi - Ck

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ditib'den Sinagoga Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement