Diyanet İşleri Başkanı Görmez Sivas Valisi Barut'u Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Sivas Valisi Barut'u Ziyaret Etti

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Sivas Valisi Barut\'u Ziyaret Etti

Sivas İl Müftülüğünün düzenlediği Hz. Hasan Sempozyumuna katılmak üzere Sivas'a giden Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Sivas Valisi Barut'u makamında ziyaret etti.

11.07.2014 15:44  Güncelleme: 15:48

Sivas İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Hz. Hasan sempozyumuna katılmak üzere Sivas'a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, Sivas Valisi Alim Barut'u makamında ziyaret etti. Hava yoluyla gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i Sivas Nuri Demirağ havaalanında İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan karşıladı. Prof.Dr. Görmez daha sonra karayolu ile şehir merkezine gelerek Sivas Valisi Alim Barut'u makamında ziyaret etti. Görmez, burada valilik şeref defterini imzaladı. Vali Barut da Görmez'e plaket verdi.

Plaketin ardından şehrin tarihini anlatan Barut, "Her dönemde önem kazanmış bir şehir, Selçuklulara başkentlik yapmış. Osmanlı da önemli bir merkez olmuş. Cumhuriyetin kuruluşunda kongre de kendini göstermiş güzel bir şehrimiz" diyerek şehirde Görmez'i ağırlamaktan memnun olduğunu dile getirdi.

Sivas Müftülüğünün düzenlediği Hazreti Hasan Sempozyumunun açılışını yapacağını belirten Görmez, şöyle konuştu: "O sempozyumu çok önemsediğimi ifade etmek isterim. Çünkü Hazreti Hasan sevgili peygamberimizin 'Reyhanım' dediği ve cennet gençlerinin efendisi olarak tarif ettiği Hazreti Hasan efendimiz aynı zamanda barışın, sulhun, birlikte yaşama ahlakının ve birlikte yaşama hukukunun elçilerindendir. Bugünlerde coğrafyamızın onun sesine ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Onun insanlığa miras olarak bıraktığı sulh ve barış mesajlarına ihtiyaç olduğu için Sivas'ta Hz. Hasan'la ilgili, sevgili peygamberimizin torunu, Hz. Ali efendimizin ve Hz. Fatıma'nın evladı ve beşinci Raşit halife olarak tarihe geçen Hz. Hasan'ı, bilimsel bir sempozyumla Sivas'ta ele almanın çok önemli olduğunu düşünüyorum".

Sivas'ta görev yapan diyanet mensubu din görevlileri ile bir araya gelip bir hasbihalde bulunacağını ve hizmet kusurları varsa onları gözden geçireceğini de söyleyen Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ayrıca akşam da yine sizin delaletinizle, hem şehit ve gazi ailelerimizin olduğu, Sivas'ta yaşayan mülteci kardeşlerimizin bulunduğu, huzur evlerinden, sevgi evlerinden yaşlılarımızın çocuklarımızın olduğu bir iftar sofrasında bir araya geleceğiz. Malumunuz bu sene bizim ramazan temamız 'Hiç kimse kimsesiz kalmasın bu ramazan ve her zaman' başlığı taşıyor. Bunun muhtevasına uygun bu temaya uygun bir muhtevada yine Sivas'taki kardeşlerimizle iftar sofrasında birlikte olacağız."

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, daha sonra cuma namazını kıldırmak ve hutbe vermek üzere tarihi Ulu Cami'ye gitti. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyanet İşleri Başkanı Görmez Sivas Valisi Barut'u Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement