17 ilçede her ay yaklaşık 300 aileye hizmet veren Diyarbakır Belediyesi, bayram öncesi çalışmalarını artırdı - Son Dakika
Son Dakika Logo

17 ilçede her ay yaklaşık 300 aileye hizmet veren Diyarbakır Belediyesi, bayram öncesi çalışmalarını artırdı

23.07.2020 15:15  Güncelleme: 09:29

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yaşlı vatandaşların Kurban Bayramı'nı daha temiz ve ferah bir ortamda geçirmeleri için koronavirüs tedbirlerine uyarak yaşlıların kişisel bakımlarının yapılması, kuaför hizmetinin verilmesi, sağlık kontrollerinin yaptırılması işlemlerine hız verdi. Bu durum bayram öncesi vatandaşın yüzünü güldürdü.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın hayata geçirdiği Yaşlı Destek Programı (YADES) kapsamında başlattığı "Aktif Yaşlanma ve Koordinasyon Merkezi Projesi" ile yaşlılara hizmet vermeye devam ediyor.

Yaşlıların korunması ve desteklenmesi ile biyo-psiko sosyal bakıma ihtiyacı olanların yaşadıkları mekanlarda bakımlarının yapılarak hayatlarının kolaylaştırılması amacıyla çalışmalarını yürüten Büyükşehir Belediyesi, yaşlı vatandaşların Kurban Bayramı'nı daha temiz ve ferah bir ortamda geçirmesi için evde bakım ve sosyal destek hizmetlerini artırdı.

HİJYEN PAKETLERİ HEDİYE EDİYOR

17 ilçede her ay yaklaşık 300 aileye hizmet veren belediye ekipleri, koronavirüs tedbirlerine uyarak yaşlıların kişisel bakımlarının yapılması, kuaför hizmetinin verilmesi, sağlık kontrollerinin yaptırılması, yaşadıkları mekanların temizlenmesi, halıların yıkanması, küçük onarım ve tamiratların yapılması hastaların nakil iş ve işlemlerini gerçekleştiriyor.

Belediye ekipleri, ziyaret ettiği yaşlılara içinde çeşitli temizlik ürünlerinin bulunduğu hijyen paketlerini de hediye ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 17 ilçede her ay yaklaşık 300 aileye hizmet veren Diyarbakır Belediyesi, bayram öncesi çalışmalarını artırdı - Son Dakika


Advertisement