Diyarbakır'da Kaçak Av Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Kaçak Av Operasyonu

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde, kaçak avlanıldığı belirlenen iki ton balık ele geçirildi.

07.05.2017 19:09

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde, kaçak avlanıldığı belirlenen iki ton balık ele geçirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2 Mayıs'ta ilçedeki jandarma kontrol noktasındaki yol denetimleri sırasında durdurulan bir araçta yapılan aramada, sazangiller familyasına ait kaçak avlandığı belirlenen 2 ton balığın ele geçirildiği belirtildi.

Yakalanan balıklara el konulduğu bildirilen açıklamada, kaçak avcılık yaptığı belirlenen 2 kişiye "1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu" çerçevesinde idari para cezası uygulandığı kaydedildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, vatandaşların av yasağı döneminde duyarlı olmaları gerektiğini belirterek, "1 Nisan ve 1 Temmuz tarihlerindeki av yasağı döneminde, vatandaşlarımızın daha duyarlı davranmalı ve av yasağı dönemine uymaları gerekiyor. Denetimler, av yasağı dönemince 7 gün 24 saat devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Kaçak Av Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement