Doç. Dr. Karaaltın Londra'da Düzenlenen 'Estetik Cerrahide Yenilikler' Seminerinde Geliştirdiği... - Son Dakika
Güncel

Doç. Dr. Karaaltın Londra'da Düzenlenen 'Estetik Cerrahide Yenilikler' Seminerinde Geliştirdiği...

Doç. Dr. Karaaltın Londra\'da Düzenlenen \'Estetik Cerrahide Yenilikler\' Seminerinde Geliştirdiği...

Acıbadem Sağlık Grubu'undan Doç. Dr. Mehmet Veli Karaaltın Londra'da düzenlenen 'Plastik, Estetik ve Rekonstruktif Cerrahide Yenilikler' adlı seminerde kendisine ait yenilikçi tedavi yöntemlerini anlattı.

21.04.2015 16:07

Acıbadem Sağlık Grubu'undan Doç. Dr. Mehmet Veli Karaaltın Londra'da düzenlenen 'Plastik, Estetik ve Rekonstruktif Cerrahide Yenilikler' adlı seminerde kendisine ait yenilikçi tedavi yöntemlerini anlattı.

Acıbadem Sağlık Grubu'ndan Plastik, Estetik ve Rekonstruktif Cerrahi uzmanı Doç. Dr. Mehmet Veli Karaaltın, Londra'da Marylebone Oteli'nde düzenlenen seminerde konuştu. Dünyada üçüncü tam yüz nakli ameliyatını başarıyla gerçekleştiren ekipte yer alan doktorlardan olan Doç. Dr. Karaaltın, yüz felci konusunda geliştirdiği ayaktan yüze kas transferi ve lenf boğumundan kasık doku transferi ameliyatı ile ilgili bilgi verdi.

Doç. Prof. Karaaltın, Şu ana kadar beş hastayı bu yöntemle tedavi ettik ve ameliyatlar çok başarılı gecti. Göz, dudak ve burun hareketinde simetri elde etmeyi başardık. Ameliyattan 4-5 hafta sonra, fizyoterapi ve akupunktur tedavileriyle birlikte hastalarımızın yüz mimiklerinin belirginleşmeye başladığını gözlemledik. Bu ameliyat, ayak kasının yüze transferi bakımından dünyada bir ilk. Artık hastalarımızda sadece bu yöntemi uyguluyoruz ve bu sayede sosyal hayatlarına hızlı bir geri dönüş sağlıyorlar dedi.

Doçent Dr. Karaaltın, seminerde aynı zamanda Plastik ve Estetik cerrahi alanında bağlı bulunduğu hastanenin kullandığı son teknoloji ekipman ve yöntemler hakkında bilgi verdi.

Doçent Dr. Karaaltın aynı zamanda Türkiye'ye yakın çatışma bölgelerinden Acıbadem hastanelerine devlet anlaşmaları çerçevesinde tedavi icin transfer edilen yoğun travma hastalarının tedavilerinde gerçekleştirdiği ameliyatlar hakkında bilgi verdi. Karaaltın çalışmalarının detaylarını anlattığı konuşmasında bu tür vakalarda çalışmanın hastane doktorlarına üst seviye tıbbi tecrübe kazandırdığına ve uzmanlık seviyelerini geliştirdiğine dikkat çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doç. Dr. Karaaltın Londra'da Düzenlenen 'Estetik Cerrahide Yenilikler' Seminerinde Geliştirdiği... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement