Doğa ve Aşk Tasarıma, Tasarım Mücevhere Dönüştü - Son Dakika
Güncel

Doğa ve Aşk Tasarıma, Tasarım Mücevhere Dönüştü

Doğa ve Aşk Tasarıma, Tasarım Mücevhere Dönüştü

6. Ajur Mücevher Tasarım Yarışması'nda ödüller sahipleri ile buluştu.

22.03.2014 15:16

6. Ajur Mücevher Tasarım Yarışması'nda "doğa ve aşk" diyerek başlayan yolculukta tasarımlar, mücevherle hayat bularak takıya dönüştü. Yarışmanın finalinde altın takı ve değerli taş kategorilerinde dereceye giren tasarımlar arasında yapılan değerlendirmede ilk üç eserin yaratıcıları ödüllerine kavuştu.

Mücevher İhracatçıları Birliği tarafından geleneksel hale getirilen ve 6.'sı düzenlenen Ajur Mücevher Takı Tasarım Yarışması'nın finali "İstanbul Jewelry Show" Mart Fuarı ile eş zamanlı olarak 21 Mart 2014 tarihinde WOW Otel'de yapıldı.

Bu yıl teması "Doğa'da Aşk" olarak belirlenen yarışmaya başvurular geçtiğimiz yıl Aralık ayında başladı. 2014 yılı Ocak ayında sona eren başvurularda 237 tasarım ile bir rekora imza atıldı. Final heyecanının yaşandığı gecede "Altın Takı" ve "Değerli Taş" kategorilerinde jüri değerlendirmesiyle finale kalan ve ödül törenine özel olarak üretilen 10'ar tasarım "Doğa'da Aşk Koleksiyonu" oluşturularak görkemli bir defile ile tanıtıldı. Yapılan jüri değerlendirmesi sonucunda:

Altın kategorisinde; "Defne" teması ile yarışan Hülya Mert birinciliğe layık görülürken, ikinciliği "Bir Damla Su" teması ile Zeynep Nural, üçüncülüğü ise "Kapok Tree" teması ile Ercan Tenekecioğlu aldı.

Değerli taş kategorisinde ise; "Kara Dul" teması ile Mustafa Kula birinci, "Kral Kelebek" teması ile Özlem Altan ikinci ve "Onun ki Kara Sevda" teması ile Deniz Yıldırım üçüncü oldu.

6. Mücevher Takı Tasarım Yarışmasında kategori birincileri 10 bin TL para ödülü ve yurt dışı eğitim fırsatına sahip olurken, ikinciler 7 bin 500 TL, üçüncüler ise 5 bin TL. ile ödüllendirildi.

TEB, Ferrari, HRD ve 2A Turizm sponsorluğunda gerçekleştirilen Gala Gecesi'nin sunuculuğunu Özge Ulusoy üstlenirken, Enbe Orkestrası da şarkıları ile geceye renk kattı.

Finale kalan eserler; Ariş Pırlanta, Art- Murat Kaya, Cümbüş Mücevherat, Ekol Pırlanta, Even Jewels, FD Diamond, Gülaçtı Kuyumculuk, Goldium Jewellery, Hemera, Jasobi Diamond, Lion Diamond, Model Kuyumculuk, Regold, Suulin, Surmak Susmak Colloction, Urart, Vigold, Zen Diamond, Zergeran Pırlanta sponsorluğunda üretildi.

Sektör mensupları, bağımsız tasarımcılar ve üniversiteli tasarım öğrencilerine açık olan yarışmanın jüri üyeliğini ise Hiref markasının kurucusu Ebru Çerezci, ünlü kalemkar Berç Melikyan, resim sanatçısı Hasan Kale, Kapalıçarşı'nın usta mücevher tasarımcısı Kader Yıldız, Roberto Bravo Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kamar, ünlü moda tasarımcısı Özgür Masur ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Başkanı ve Dekan Yardımcısı Doç. Şeyma Üstüner Uzunöz üstlendi.

Türk mücevher sektörünün yurtiçinde ve yurtdışındaki gelişimi için çok özel projelere imza attıklarını belirten Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Güner; "Sektöre yeni soluk kazandırmak ve katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesine öncü olmak amacıyla her yıl Ajur Mücevher Takı Tasarım Yarışması'nı düzenliyoruz. Bu yıl 6.'sını gerçekleştirdiğimiz yarışmamıza ilgi giderek artıyor. Bu da binlerce yıllık geçmişe sahip mücevher sektörünün daha da büyüyeceğini kanıtlıyor" dedi.

Yarışmaya başvuran tüm tasarımlar için büyük bir emek harcandığını belirten Güner, "Konusunda uzman jüri üyelerimiz çok titiz bir çalışmayla finalistleri belirledi. Kendilerine tüm yarışma süresince bizlere verdikleri destek için özellikle teşekkür etmek istiyorum. Finale kalan tasarımcıların eserleri, yarışmamızın en önemli destekçilerinden üye firmalarımız tarafından üretildi. Böylece tasarımcılarımızı sektörümüzle tanıştırmış olduk. Bu tarz yarışmalarla mücevher sektörü yepyeni fikir ve trendlerle tazelenerek büyümeye devam edecek" diyerek sözlerini bitirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Doğa ve Aşk Tasarıma, Tasarım Mücevhere Dönüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement