Doğan Cüceloğlu ile Aile Üzerine Sohbet - Son Dakika
Güncel

Doğan Cüceloğlu ile Aile Üzerine Sohbet

Doğan Cüceloğlu ile Aile Üzerine Sohbet

Psikolog ve İletişim Psikolojisi Uzmanı Doğan Cüceloğlu, Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen 'Aile Üzerine Bir Sohbet' konulu seminerde Küçükçekmeceli ebeveynlerle bir araya geldi.

13.05.2013 11:02

Psikolog ve İletişim Psikolojisi Uzmanı Doğan Cüceloğlu, Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen 'Aile Üzerine Bir Sohbet' konulu seminerde Küçükçekmeceli ebeveynlerle bir araya geldi.

Akademik çalışmaları, kitapları ve televizyon programlarıyla geniş bir izleyici kitlesinin ilgisini çeken Doğan Cüceloğlu, Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen seminerde ailelere güncel hayatta karşılaştıkları meselelerin çözümüyle ilgili önemli ipuçları verdi. Cüceloğlu, keyifli sohbetiyle ilgi odağı olurken, programa Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da katıldı.

"ÇOCUĞUNUZU UTANDIRMAYIN"

Seminerde özellikle doğru çocuk yetiştirmenin önemine dikkat çeken Cüceloğlu, 'Çocuklar iliklerine kadar utandırılarak yetiştiriliyor' diyerek, anne babanın çocuğa karşı ilgili olması gerektiğinin altını çizdi.

İletişim uzmanı, çocukların ait olmak ve birey olmak arasındaki dengenin kurularak yetiştirilmesine vurgu yaparak, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Çocuklar aile içerisinde önemsenmek, güvenilir olmak ister. Ufak yaşlarda çocuğunuzu önemsediğinizi belirtmezseniz üniversite çağına geldiğinde, kendisine değer veren herhangi bir ideolojik akıma saplanır ve onu kaybedebilirsiniz. Aynı şekilde özgüven de bir insan için çok önemlidir. Başarının faktörü yüzde 85 özgüvendir. Ona sorumluluklar verin, başarısız olursa azarlamayın. Niçin başarısız olduğunu görmesine yardımcı olun. ve başarıya giden yolda başarısızlıkların olduğunu öğretin. Ona sevilmeye değer olduğu göstermeniz de zaman ve emekle anlaşılır, unutmayın."

"ÖNCE KARAKTER VE VİCDAN"

Türk toplumunda 'Elalem ne der?' mantığıyla çocuk yetiştirildiğini ve bunun yanlış olduğunu da ifade eden Cüceloğlu, ailelerin saygı- sevgi kültürü içinde bireyler yetiştirmesi gerektiğini belirterek, ebeveynlere tavsiyelerde bulundu. İletişim Uzmanı Cüceloğlu, "Çocuklara mevki makamdan önce karakterlerinin, elalemden önce ise kendi vicdanlarının önemli olduğunun bilincini aşılayın" dedi.

"ÖRNEK ALINACAK BİR YÖNETİM GÖSTERİYORSUNUZ"

Program sonunda Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, günün anısına Cüceloğlu'na çiçek vererek, teşekkür etti. Doğan Cüceloğlu da Başkan Yeniay'ın örnek alınacak bir yönetim gösterdiğini ifade ederek, kültür ve sanata verdiği önemden dolayı teşekkür etti. İletişim uzmanı, seminer sonunda okurları için kitaplarını da imzaladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Doğan Cüceloğlu ile Aile Üzerine Sohbet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement