Doğubayazıt Bombacısının Karar Duruşması Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Doğubayazıt Bombacısının Karar Duruşması Ertelendi

Doğubayazıt Bombacısının Karar Duruşması Ertelendi

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katıldığı mitingin ardından Emniyet Müdürlüğü binasına yapılan bombalı saldırıda eli kopan ve hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen bombacının karar...

25.07.2012 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katıldığı mitingin ardından Emniyet Müdürlüğü binasına yapılan bombalı saldırıda eli kopan ve hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen bombacının karar duruşması ileri bir tarihe ertelendi.

Doğubayazıt'ta BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katıldığı mitingin ardından Emniyet Müdürlüğü binasına yapılan bombalı saldırıda eli kopan ve hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Adem Yıldız (21) ile arkadaşlarının yargılanmasına Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kapatılarak dava dosyasının 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne devredilmesi ile birlikte mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 17 Aralık 2011 tarihinde Doğubayazıt Belediye Meydanı'nda halka hitap etti. Demirtaş Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz'ı makamında ziyarete giderken, mitingden ayrılan kalabalık bir grup, Doğubayazıt ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne doğru yürüyüşe geçti. Grupta bulunan Adem Yıldız, Emniyet Müdürlüğü önünde bekleyen polis memurlarının üzerine bomba atmak istedi. Ancak bombanın elinde patlaması sonucu Adem Yıldız'ın sağ eli koptu. Yıldız mahkemede, "Bana bombayı Ercan Erkuş verdi. Feyyaz da bombayı nereye atacağımı söyledi. Ama onlara söylemeyin. Allah rızası için beni koruyun. Orhan Şahin bana hiç bir şey söylemedi bomba verilirken yanımdaydı. Erkan Tanrıkulu da bomba eğitimi gördü. Bomba atma niyetim yoktu. Olsa zaten elimi kaybetmezdim. Sağ kulağım duymuyor artık. Bombanın fitilini yaktıktan sonra havaya atayım kimse zarar görmesin dedim. Elimde patladı. Hakim bey sizden ricam onlar duymasın" diye konuştu.

KÜRTÇE SAVUNMA YAPTILAR

Hastaneye kaldırılan Adem Yıldız tedavisinin ardından olaylara karışan Orhan Şahin (25), Ercan Erkuş (27) ve Feyyaz Aslan (26) tutuklanmıştı. Kapatılan Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Adem Yıldız hakkında silahlı örgüt adına 'Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle ve bombalama suretiyle öldürmeye teşebbüs, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis 36 yıl hapis, diğer sanıklar Orhan Şahin, Ercan Erkuş ve Feyyaz Aslan hakkında 'terör örgütü üyesi olmak' örgüt propagandası yapmak suçlarından 20'şer yıl hapis istemiyle dava açıldı. 3. Yargı paketindeki değişiklik nedeniyle 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava dosyasının İkinci Ağır Ceza Mahkemesi'ne devredilmesi ile birlikte bugün görülen duruşmada Adem Yıldız, "Bir şey konuşmak istemiyorum" dedi. Tutuklu Orhan Şahin, Ercan Erkuş ve Feyyaz Aslan ise 'Kürtçe' savunma yaptı.

Mahkeme heyeti, dava dosyasını 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne devredilmesi gerekçesiyle karar duruşmasını ileri bir tarihe erteledi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Doğubayazıt Bombacısının Karar Duruşması Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement