488 öğrencinin katıldığı "Doğuş Bilim Olimpiyatları"nda 11 okuldan 14 öğrenci madalya aldı. Derecelerde ağırlık 14 madalyanın 9'unu kazanan kız öğrencilerdeydi.
7. Sınıflar Fen Bilimleri kategorisinde tüm dereceleri kız öğrenciler aldı.
7. sınıflar matematik kategorisinde en yüksek puanı alan 6. sınıf öğrencisine Özel Ödül verildi.
Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar, ailelerin çocuklarını bilim, sanat, kültür, spor yarışmalarına teşvik etmesi çağrısını yaptı.
Doğuş Eğitim Kurumları'nın, fen ve matematik alanındaki yetenekli öğrencilerin potansiyelini açığa çıkarmak, erken yaşta keşfedilerek eğitimlerini doğru yönlendirmelerini sağlamak için İstanbul genelinde bu yıl ilk kez düzenlediği "Doğuş Bilim Olimpiyatları"nın ödül töreni bugün (28 Nisan Cumartesi) gerçekleştirildi. Gözaçan Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki törene; Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar, Doğuş Eğitim Kurumları Kurucusu ve Genel Müdürü Doğu Gözaçan, Koordinatörü Ebru Gözaçan, Doğuş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elif Çepni, Doğuş Eğitim Kurumları ve Doğuş Üniversitesi yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Doğuş Eğitim Kurumları Kurucusu Doğu Gözaçan, olimpiyatların kazananı ya da kaybedeni olmadığını vurguladı. Asıl önemli olanın matematik ve fen alanlarında öğrencilerin bilgi ve yeteneklerini özgüvenleriyle birleştirerek sergilemesi olduğunun altını çizen Gözaçan, "Katılan tüm öğrencileri geleceğin bilim insanları olarak kucaklıyorum" dedi. Gözaçan'ın ardından kürsüye gelen Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar ise "En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. Gençleri yarınlara en iyi şekilde hazırlamak için eğitim yöneticilerine, öğretmenlere, anne babalara büyük görevler düşüyor. Bir ülkenin geleceği bir önceki kuşağın iyi yetişmesine bağlıdır. Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği hedefe ulaşmak iyi eğitilmiş, yetiştirilmiş nesiller sayesinde olacak. Atatürk en büyük ve değerli eseri olan Cumhuriyet'i gençlere, gençleri de öğretmenlere emanet etmiştir" dedi. Ailelerin büyük görevi olduğunu belirten Ayar, bilimsel, kültürel, sportif etkinliklere katılmaları için çocuklarına destek olmaları, teşvik etmeleri çağrısını yaptı.
Ayar'ın konuşmasının ardından, Türkiye'nin CERN'de çalışma yürüten bilim insanlarından Doğuş Üniversitesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serkant Ali Çetin "En Küçüğü Aramak ve Evreni Anlamak. Ama Nasıl?" başlıklı kısa bir sunum yaptı. Çetin'in, parçacık fiziğinin arkeolojik kazılarda bulunan eserlerin incelenmesinden radyolojik görüntüleme cihazlarına kadar hayatın birçok alanda kullanıldığına dair verdiği bilgiler ve CERN'de yürütülen deneyler hakkında aktardıkları, ilgiyle izlendi.
Bu yıl ülkemizi İtalya Sanremo'da temsil edecek Doğuş Eğitim Kurumları Orkestrası'nın, yarışmada söyleyeceği şarkılardan oluşan mini konserinin ardından ödül törenine geçildi.
İstanbul'un farklı ilçelerindeki 58 okuldan 488 öğrencinin katılığı yarışmada, 14 madalya verildi. Etik olarak, Doğuş Eğitim Kurumları olimpiyatlarda yer almadı. Madalyalardan biri "Özel Ödül" kategorisinde sunuldu. Yarışma 7. ve 8. sınıflara açık olmasına karşın, 6. sınıf öğrencisi Avni Anıl Türk'ün olimpiyatlara katılmakta çok istekli olması ve ısrarı, Doğuş Eğitim Kurumları tarafından kırılmadı. Öğrencinin desteklenmesi adına, 7. sınıflar kategorisine yarışmasına izin verildi. Türk, 6. sınıf öğrencisi olmasına karşın 7. sınıflar matematik kategorisinde en yüksek puan alan öğrenci oldu ve "Özel Ödül" almaya hak kazandı. Olimpiyatlarda kategorilere göre ilk 3 dereceyi alan öğrenciler ve okulları şöyle:
7. SINIFLAR MATEMATİK
Birinci: Yusuf Kerem Özaydın, Özel Yaşar Cimili İÖO
İkinci: Furkan Gülpolat, Özel Nilüfer Coşkun İÖO
Üçüncü: Serkan Yılmaz, Özel Şişli Terakki İÖO
7. SINIFLAR FEN BİLİMLERİ
Birinci: Nehir Durmuşoğlu, Özel Darüşşafaka İÖO
İkinci: Begüm Ortadoğa, Özel Irmak İÖO
Üçüncü: Öykü Zümra Mete, Özel Irmak İÖO
8.SINIFLAR MATEMATİK
Birinci: İlayda Bebek, Özel Çamlıca Coşkun İÖO
İkinci: Melike Çolak, Hüseyin Saim Ekim İÖO
Üçüncü: Saliha Aşkın, Özel Nilüfer Coşkun İÖO
8.SINIF FEN BİLİMLERİ
Birinci: Tolga Ferdi Çalışır, Özel Şişli Terakki İÖO
İkinci: Fatma Zehra Çınar, Özel Cihangir İÖO
Üçüncüler: Onat Sönmez FMV Özel Işık İÖO ve İpek Pir, Özel Avrupa Koleji
Son Dakika › Güncel › 'Doğuş Bilim Olimpiyatları' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?