Doktor Hatası, Eşinden Boşatacaktı - Son Dakika
Güncel

Doktor Hatası, Eşinden Boşatacaktı

Doktor Hatası, Eşinden Boşatacaktı

Niğde'de, doktorun AIDS hastası olduğunu söylediği 5 aylık hamile kadının, enfeksiyon bölümünde yapılan kan tahlilleri sonrası temiz olduğu anlaşıldı.

23.09.2013 17:57  Güncelleme: 21:40

Dr. Doğan Baran Kadın Hastalıkları Hastanesi'nde muayene olan Ü.K isimli genç kadın, muayene olduğu doktorun üçlü tarama testini inceledikten sonra kendisine, "Sen AIDS virüsü taşıyorsun kocan ne iş yapıyor?" diye sorduğunu ileri sürdü.

DÜNYAM KARARDI, EŞİMİ SUÇLADIM

Hiç beklemediği bir cevapla karşılaşan talihsiz kadın, 24 saat içinde yuvasının dağılma aşamasına geldiğini söyledi. Hastanede daha önce bir tarama testi yaptırdığını ve test sonuçlarını almaya gittiğinde bu üzücü olayla karşılaştığını anlatan Ü.K., "12 Eylül Perşembe günü hastaneden üçlü tarama testi için randevu aldım. Üçlü tarama testinin sonuçlarını almaya gittiğimde doktorum bana 'kan sonuçlarında sende HIV virüsü rastlandı, sen bu sonuçlara göre AIDS hastasısın' dedi. 'Bu hastalık eşinden bulaşmış olabilir eşin ne iş yapıyor' diye sordu. Hemen hastaneden eve geldim, direk eşimi suçladım. Eşimle aramız bozuldu."dedi.

YAŞADIĞIM 24 SAATİ ANLATAMAM

Beni Niğde Devlet Hastanesi'ne sevk etti. 'Devlet hastanesinde enfeksiyon hastalıklarına muayene olacaksın, sen bu rapora göre AIDS hastasısın' dedi. Ben o an ne yapacağımı bilemedim, dünya başıma yıkıldı. Eşimle beraber devlet hastanesine gittik ve kan tahlilleri verdik. Ayrıca ben 5 aylık hamileyim ve çocuğumda da aynı hastalığın olacağını öğrendim. Bebeğimin de AIDS hastası olacağını ve bu hastalığın tedavisinin olmadığını öğrendiğimde bu yaşadığım 24 saati kelimelerle anlatmam mümkün değil.

DOKTORUN HATASI

Bir gün sonra Niğde Devlet Hastanesi enfeksiyon bölümünden kan sonuçlarını aldığını ve tamamen temiz çıktığını belirten Ü.K, şöyle konuştu: "Bana laboratuvar hatası olabileceği, doktorun bundan emin olmadan bana bu bilgiyi vermesinin doğru olmadığı söylendi. Tetikleri yenilemeden yüzüme karşı bunun söylemesinin doğru olmadığı söylendi. Bu olay nedeniyle eşimle bir güven sorunu yaşadık. Bir gece içerisinde boşanma derecesine geldik eşimle. O bana karşı bir şüphe duydu ben ona karşı şüphe duydum ister istemez sorunlar yaşadık."

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ise konu hakkında inceleme başlattıklarını belirtti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Doktor Hatası, Eşinden Boşatacaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement