Dolandırılmaktan Polisler Son Anda Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Dolandırılmaktan Polisler Son Anda Kurtardı

Dolandırılmaktan Polisler Son Anda Kurtardı

Bursa'da emekli işçi 59 yaşındaki Emin Bilgin'i cep telefonundan arayıp kendilerini 'polis' olarak tanıtan kişiler, "Hesabın dolandırıcıların eline geçti."

13.03.2013 16:00

Bursa'da emekli işçi 59 yaşındaki Emin Bilgin'i cep telefonundan arayıp kendilerini 'polis' olarak tanıtan kişiler, "Hesabın dolandırıcıların eline geçti. Parani vereceğimiz hesaba yatır, onları yakalayalım" dedi. Bilgin, verilen hesaba 2 bin TL yatırdı. Dolandırıcılar bu kez "Bankadan 15 bin TL kredi çekip, aynı hesaba yatır" deyince, Bilgin polisi aradı. Şikayetçi olmasına rağmen, bankadan çektiği parayı verilen hesaba yatırmak üzere olan Emin Bilgin, polisler tarafından son anda engellendi.

Merkez Osmangazi İlçesi Bahar Mahallesi'nde oturan, emekli olmasına rağmen bir peyzaj firmasında çalışan 2 çocuk babası Emin Bilgin'i cep telefonundan arayan ve kendilerini 'polis' olarak tanıtan kişiler, "Bankadaki hesap numaraların dolandırıcıların eline geçti. Hemen hesabındaki paraları başka bir bankada açılan güvenli bir hesaba havale et" dedi. Bilgin bunun üzerine verilen hesap numarasına 2 bin TL yatırdı. Dolandırıcılar, bu sırada Bilgin'den ev adresini de öğrendiler. Bilgin'in evine polis üniformasıyla giden ve eşi Şermin Bilgin ile konuşan dolandırıcılar, daha sonra Emin Bilgin'i bir kez daha arayarak, paranın yetersiz olduğunu acilen 15 bin TL bularak, aynı hesaba yatırmasını, gerekirse bankadan kredi çekmesini istedi. Parayı yatırmaması halinde eşinin gözaltına alınarak, savcılığa götürüleceğini belirtilen dolandırıcılar, Bilgin'le konuşmayı bitirerek, paranın hesaba geçmesini bekledi.

Bu sırada Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından cep telefonlarına atılan mesajları hatırlayan ve '155 Polis İmdat' hattını arayan Bilgin, yaşadıklarını polise anlattı. Polis bu ihbarı hemen değrelendirerek, Bilgin'in Bahar Mehallesi'ndeki evine gitti. Ancak dolandırıcılar, polis gelmeden evden ayrıldı.

Bu sırada polisten yardım istemesine rağmen dolandırıcılara inanan Emin Bilgin, bankadan çektiği 15 bin liralık tüketici kredisini verilen hesaba yatırmak isterken son anda kendisine ulaşan polisler tarafından engellendi.

Yanına gelen güvenlik güçlerine durumu anlattığı sırada Bilgin, tekrar dolandırıcılar tarafından arandı. Telefonu Bilgin yerine polis açtı. Telefondaki kişiyi Emin Bilgin zannederek, "Biz senin evinden ayrıldık. Başka dolandırılan kişilerle ilgileniyoruz. Sen hala parayı yatırmadın seni bekliyoruz" demeleri üzerine polisler kendini tanıtınca, dolandırıcılar telefonu kapattı.

'BEN MİLLETİ UYARIRKEN DOLANDIRIDIM'

Yaşadıklarını 'fıkra gibi' diyerek yorumlayan Emin Bilgin, "Bu tür dolandırıcılıklara karşı dikkatli oluyordum. Milleti uyarırken, ben dolandırıldım. Evime gidip telefonu eşime verince çok korktum ve gerçek sandım. Polisten yardım istememe rağmen çektiğim krediyi yine hesaba yatırcaktım. Allah'tan polisler son anda yetişti" dedi.

Bu tür olaylara karşı vatandaşları uyaran polis, verilen hesap nuraması ve kullanılan telefon numarasından şüphelilerin kimliğini araştırıyor. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dolandırılmaktan Polisler Son Anda Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement