Döngeloğlu: "Fetih 826 Yıl Önce Müjdelenmişti" - Son Dakika
Güncel

Döngeloğlu: "Fetih 826 Yıl Önce Müjdelenmişti"

Döngeloğlu: "Fetih 826 Yıl Önce Müjdelenmişti"

Esenler'deki Gönül Sohbetleri'nde konuşan İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, İstanbul'un fethinin, 627 tarihinde yaşanan Hendek Savaşı'nda Peygamberimiz tarafından Müslümanlara müjdelendiğini söyledi.

14.05.2012 17:50

Esenler'deki Gönül Sohbetleri'nde konuşan İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, İstanbul'un fethinin, 627 tarihinde yaşanan Hendek Savaşı'nda Peygamberimiz tarafından Müslümanlara müjdelendiğini söyledi.

Esenler Belediyesi tarafından her hafta Cuma akşamları düzenlenen Gönül Sohbetleri'nin bu haftaki konuğu İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu oldu. Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen sohbete çok sayıda vatandaş katıldı. Sohbete katılan anne ve babalarıyla birlikte katılan çocuklar da büyük bir dikkatle sohbeti dinledi. Okunan ilahilerin ardından başlayan sohbette İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu,

başta Esenler Belediyesi olmak üzere programa katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı.

"Peygamberimizin lütfuna mazhar olan büyük komutan Fatih Sultan Mehmet Han"

başlığı altında konuşma yapan Döngeloğlu, 627 yılında Mekkeli müşriklerle Müslümanlar arasında gerçekleşen Hendek Savaşı'nın yaşandığı günlerde Peygamber Efendimizin (s.a.v) İstanbul'un fethin haberini verdiğini söyledi. Müslümanların büyük bir mücadele vererek kazandığı Hendek Savaşı'nı bilinmeyen yönleriyle anlatan Döngeloğlu, savaşın yaşandığı yerde yaşanan mucizeleri dile getirdi. Müslümanların savunmayı kolaylaştırmak amacıyla 15 gün içinde şehrin bazı stratejik yerlerine hendekler kazdıklarını söyleyen Döngeloğlu, hendekler kazılırken ortaya çıkan büyük kayaları Peygamber Efendimizin 3.vuruşunda parçaladığını ve o esnada, "Bizans bir gün sizin olacaktır" diyerek İstanbul'un fethinin, fetihten 826 yıl önce müjdelediğini belirtti.

Hendek Savaşı'nın ardından İslam dünyasında yaşanan olayları anlatarak konuşmasına devam eden Döngeloğlu, tarihte eşine ve benzerine az rastlanılan çarpışmalara ve büyük kahramanlıklara sahne olan Müslümanlar ile Bizans arasındaki Yermük Savaşı'na da dikkat çekti. Yermük Harbinde çok sayıda Kur'an hafızının şehit olduğunu belirten Döngeloğlu, dağınık halde olan Kur'an ayetlerinin Hz. Ebubekir döneminde toplanarak, Kur'an-ı Kerim halinde bir kitap haline getirildiğini vurguladı.

İslam tarihinde yaşanan olaylardan ibret alınması gerektiğini belirten Döngeloğlu, günümüzde Müslümanların helal ve haram konusunda dikkatli olmadıklarına dikkat çekti. "Müslümanlar olarak biz nereye gidiyoruz?" diyen Döngeloğlu,

medyada sıkça gündeme gelen şiddet olaylarını da hatırlatarak,

"Müslümanlar birbirlerine ufacık bir hırsla ne kötülük ne zulümler ediyorlar" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Döngeloğlu: 'Fetih 826 Yıl Önce Müjdelenmişti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement